Mainos

Savusumua pidetään eilisen lentoturman syynä

Indonesian yllä leijuva sankka savusumu on todennäköisesti aiheuttanut eilisen lentoturman, jossa 234 ihmistä menehtyi. Koneen lentäjä ilmoitti hetkeä ennen onnettomuutta näkyvyyden olevan huono, ja pyysi lennonjohtoa avustamaan laskeutumista, kertoi Indonesian uutistoimisto Antara tänään. Toiset lentäjät eivät usko savun kuitenkaan olleen tärkein onnettomuuden syy.

Epäilyt metsäpalojen nostattaman savun haitallisuudesta saivat vahvistusta, kun Indonesialaiskone putosi noin 15 minuuttia ennen laskeutumista Sumatran saaren pohjoisosassa sijaitsevaan Medanin kaupunkiin. Lentoturma oli Indonesian historian pahin.

Indonesian viime viikkoiset metsäpalot ovat tuhonneet jo 500 000-600 000 hehtaaria metsää ja pensaikkoa. Palojen nostattama sakea savu on levinnyt Singaporen, Malesian ja Brunein lisäksi Thaimaahan ja Filippiinien eteläosiin.

Lentäjät epäileviä

Useat lentäjät arvioivat tänään, että savusumu on tuskin voinut olla turman tärkein tekijä.
-Sumu on jokapäiväinen asia lentäjille, huomautti Indonesian lentäjien yhdistyksen johtaja Shadrach Nababan. -Sekä koneessa että maassa on laitteita, joita voidaan käyttää tarpeen vaatiessa.
-Kone lensi selvästikin liian matalalla ja oli poistunut lentoreitiltään, sanoi eräs toinen indonesialainen lentäjä. -Tämä saattoi johtua lennonjohdon antamista määräyksistä tai jostakin näkyvyyteen liittyvästä tekijästä - emme tiedä vielä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.