"Sattuu kaikille" – näin suomalaiset ovat mokailleet seksin aikana

Seksin ei aina tarvitse olla niin vakavaa. Toisinaan vällyjen välissä saattaa käydä kömmähdyksiä.

Kaalimato.com selvitti tutkimuksessaan, millaisia seksimokia suomalaiset ovat kokeneet. Mutta miten seksin aikana oikein voi mokata?

– Käsite ”seksimoka” on subjektiivinen ja se saattaa tarkoittaa hyvinkin eri asioita eri ihmisille. Nuorempi sukupolvi on kenties avoimempi kertomaan sattuneista kommelluksista tai vanhempi sukupolvi ei tulkitse hauskoja kömmähdyksiä varsinaisiksi mokiksi,  Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen arvelee tiedotteessa. 

Toisinaan nolot kokemukset syntyvät yrityksestä "kokeilla jotain uutta", ja moni tunnistaa ainakin nämä kiusalliset seksihetket. Seksin aikana syntyvät mokat voivat pelottaa etenkin ennen ensimmäistä seksikertaa. Jännitys ja uusi kumppani luovat paineita.

– Nuorilla seksikumppaneiden määrä nykypäivänä voi olla suurempi ja kommelluksia sattuu helpommin uuden kumppanin kanssa jo silkasta jännityksen tunteesta johtuen.

"Mokia sattuu kaikille"

Eniten seksimokia kertoivat kokeneensa 25–34-vuotiaat sekä 35–44-vuotiaat tutkimukseen vastanneet suomalaiset. Kummastakin ikäryhmästä 58 prosenttia kertoi jollain lailla mokanneensa. Kaikista miesvastaajista 53 prosenttia myönsi mokat, naisista 47 prosenttia. Yhteensä kyselytutkimukseen vastasi tuhat yli 18-vuotiasta suomalaista.

– Mokia sattuu kaikille sukupuoleen ja ikään katsomatta. Naisten seksuaalisuutta on pitkään leimannut tietynlainen siveellisyys, jonka takia seksimokia ei ehkä kehdata vielä tänäkään päivänä myöntää yhtä avoimesti, Lavikainen sanoo.

Lavikainen muistuttaa, että huumori pelastaa noloilta tilanteilta. Seksin jälkeen tilanteesta kannattaa myös keskustella kumppanin kanssa. 

"Sairaanhoitaja avasi oven"

Tällaisia mokia suomalaiset kertoivat kokeneensa. Vastaukset on poimittu niin kyselytutkimuksesta kuin Kaalimadon verkkosivuille jaetuista kommelluksista.

”Harrastimme seksiä sairaalan WC:ssä, kun kumppanini oli osunut kutsunappiin ja sairaanhoitaja avasi oven.”
– Mies, 35–44 vuotta

”Oltiin mieheni vanhemmilla yökylässä, nukuttiin niiden vanhassa talossa. Silloin, kun himo yltyy, niin sitä ei pidä pidätellä. Päivällä ajateltiin mennä vanhalle talolle sänkypuuhiin, kun kesken kaiken miehen äiti pamahti paikalle ja pyysi kahville. Kyllä anopilla meni sanat sekaisin ja loppupäivä oltiin kaikki vähän vaivautuneita.”  –Nimimerkki Väärä aika, nainen 29 vuotta ja mies 36 vuotta.

”Joskus kunto on loppunut kesken ja erektio lerpahtanut siihen. Pari kertaa myös jommaltakummalta päässyt pieru tai kumppanilta alapääpieru, joka sitten alkanut naurattamaan.”
– Mies, 25–34 vuotta

”Kerran oikein kiihkeästi miehen päällä ratsastaen, mies juuri laukeamassa ja niin minäkin… Siinä tulemisen kouristeluissa kumpikaan ei tajua mitään, mutta "alas tullessa" selviää, että ratsastin vähän liiankin raivokkaasti: miehen frenulum napsahti poikki! Siitä seurasi kahden viikon seksitauko, että rakas valtikka parantui entiseen kuntoon.” – Nimimerkki Yours truly, nainen 25 vuotta

”Ystävätär tullut kesken kaiken huoneeseen, missä harrastan seksiä kumppanini kanssa.”
– Mies, 45–54 vuotta

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Kaalimato

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja