Satojen autojen kokoontumisajot pakottivat poliisin toimimaan Vantaalla: "Autot polttivat kumia ja kiihdyttelivät"

Suuret kokoontumisajot työllistivät virkavaltaa viikonloppuna Vantaalla.

Perjantaina kokoontumisajo täytti Heurekan puiston ympäristön ja pysäköintialueen autoista ja ihmisistä. Poliisin mukaan paikalla oli satoja autoja ja ihmisiä.

– Ihmiset jalkautuivat Kuninkaalantien varteen jalkakäytäville aivan ajoradan reunaan, josta he seurasivat tapahtumia, kertoo komisario Asko Sartanen poliisin tiedotteessa. 

– Autot polttivat kyseisellä tieosuudella kumia ja kiihdyttelivät. Turvamarginaalit olivat paikalla olleisiin ihmisiin olemattomat. Puutuimme tahalliseen ja vaaralliseen ajokäytökseen sakoilla ja ajokielloilla. Tilaisuus poiki useita vakavia piittaamattomuuksia liikenneturvallisuuta kohtaan ja vaarallisen toiminnan lopettamiseksi Kuninkaalantie lopulta suljettiin ja ajo mahdollistettiin vain pysäköintialueen kautta, Sartanen jatkaa.

Törttöilyä myös lauantaina

Myös lauantaina tapahtui kokoontumisajo, jossa Vantaan Porttipuistosta Sipooseen ja takaisin kulkeneeseen kokoontumisajon osallistui 150 autokuntaa ja noin 15 moottoripyörää.

– Poliisin näkyminen ja toiminta rauhoitti kokoontumisajon tunnelman, mutta siitä huolimatta tapahtuma poiki useita sakkoja ja kortittomia kuljettajia.

Lauantaina poliisi valvoi myös isoa mopojen kokoontumisajoa Antaksentieltä Helsingin Tattarisuolle ja Kauppatorille. Pääosin rauhallisesti edenneessä tapahtumassa oli poliisin mukaan aluksi noin 1000 osallistujaa ja tapahtuman lopussa noin 200–300.

Tapahtumista ilmoitettava poliisille

Poliisi muistuttaa, että auto- ja mopomiiteissä voi olla kyse yleisestä tilaisuudesta, josta tulee ilmoittaa poliisille vähintään 5 vuorokautta ennen tapahtumaa.

Tilaisuus tai tapahtuma on yleisötilaisuus silloin, kun se on avoin kenelle tahansa.

– Jos tapahtumasta siis laitetaan yleinen ilmoitus tai kutsu sosiaaliseen mediaan, ja jos paikalle tämän seurauksena kasaantuu lähes sata autoa, mopoa tai moottoripyörää kuljettajineen, tulee tapahtumasta ilmoittaa etukäteen poliisille. Tällöin tapahtuman järjestäjän tulee myös huolehtia siitä, että tapahtumassa säilyy järjestys, poliisi tiedottaa.

Lisätietoja yleisötilaisuuden järjestämisestä löytyy poliisin sivuilta poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat