Poliisi vetää takaisin tietoja Oulun rälläämisestä: Kolareita olikin vain yksi ja eikä sairaankuljetuksen työtä häiritty

4:57
Sadat nuoret kokoontuivat Oulussa, yksi joutui sairaalaan – näin tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta

Oulun tänään uutisoitu epävirallinen ”mopomiitti” sujuikin rauhallisemmin kuin poliisi aluksi kertoi.

Kokoontuminen tapahtuui Kaakkurinkulman pysäköintialueella, jonne oli kerääntynyt joukko nuoria ja nuoria aikuisia sosiaalisessa mediassa kiertäneen tiedon pohjalta. Myös poliisi oli saanut tiedon epävirallisesta kokoontumisesta. Paikalle oli kerääntynyt satoja mopoja, kevytmoottoripyöriä ja autoja.

Tapauksen tutkinnanjohtaja rikosylikonstaapeli Hannu Lappalainen Oulun poliisista kertoo, että tilanne paikalla ei ollut ryöstäytynyt käsistä, vaan pikemminkin ”pikkuisen riistäytynyt” ja poliisi hajoitti kokoontumisen muun muassa koronarajoitusten vuoksi. Pelkät poliisin kehotukset saivat nuoret poistumaan paikalta.

Kolarit typistyivät yhteen

Poliisi tiedotti aiemmin, että kokoontumisessa sattui kolareita. Lappalaisen tietojen mukaan kolareita tapahtui kuitenkin vain yksi. Tilanteessa 17-vuotias nuori mies oli ajanut kevytmoottoripyörällä keula pystyssä, kun saman ikäinen nuori nainen oli kääntynyt traktorimönkijällä tämän eteen aiheuttaen kolarin. Traktorimönkijän kuljettajan epäillään olleen päihtynyt. Kevytmoottoripyöräilijän vammat eivät onnekkaasti olleet vakavia, ja hän sai hoitoa Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Paikalla oli tiedotteen mukaan poltettua kumia ja aiheutettu häiriötä.

Kun siellä tietysti on paljon nuoria, niin jossain vaiheessahan sitä ryhdytään rälläämään ja se toiminta lähtee vähän hyppysistä. Täytyy edelleen korostaa, että suurin osa nuorista käyttäytyy fiksusti ja asiallisesti niin tieliikenteessä kuin muutenkin. Osalla se näyttämisen halu nousee taas liian korkeaksi, Lappalainen kertoo.

Viranomaisten toimia ei häiritty

Poliisitiedotteessa lisäksi kerrottiin nuorison käyneen käsiksi poliisiautoihin ja haitanneen poliisin ja sairaankuljetuksen työtä. Lappalainen kertoo, että tilanteessa oli ohimennen tönitty poliisiautoa, eikä viranomaisiin oltu suoranaisesti käyty kiinni. Hän toteaa, että vakavammasta viranomaisten työn häirinnästä olisi tehty rikosilmoitus vakavammin nimikkein, jos niitä olisi sattunut.

Lappalainen peräänkuuluttaa ihmisiltä malttia ja toivoo, että koronarajoituksia ja kokoontumisten välttämistä noudattaisiin niiden höllentämisestä ja kesän saapumisesta huolimatta.

Vaikka kuinka olisi kiva tavata niitä ystäviä, niin oltaisiin vastuullisia ja kannettaisiin se oma vastuu, hän vetoaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja