Autojen kokoontumisajo ja väitetty kiihdytyskisa työllisti poliisia Tampereen seudulla: "Kiinnostaisi nähdä paikalta striimattu video"

4:58
Video: Joukkokokoontumiset työllistivät poliisia, kun autoilijat häiriköivät Seinäjoella – Pohjanmaan tilanne on jopa "ryöpsähtänyt käsistä"

Sisä-Suomen poliisi kertoo eilisen illan ja yön aikana Tampereen seudulla tapahtuneesta autojen kokoontumisajosta, johon poliisi joutui puuttumaan useaan otteeseen. Kokoontumisajoista tuli poliisille ilmoituksia eri paikkakunnilta. Kokonaisuudessaan tapahtumat sijoittuivat kello 20-02 väliselle ajalle.

Poliisi sai ilmoituksia autoilijoiden kokoontumisesta kaikkiaan neljästä eri paikasta Tampereella, Ylöjärvellä ja Pirkkalassa. Viimeinen tiedossa ollut kokoontumispaikka oli poliisin tietojen mukaan ollut Pirkkalassa, jossa väitetään tapahtuneen luvaton kiihdytysajokisa.

"Muutamia kymmeniä ajoneuvoja"

Komisario Pauli Hursti kertoo MTV Uutisille, että poliisin tietojen mukaan eri paikoilta ilmoitettuihin kokoontumisiin on osallistunut muutamia kymmeniä autoja.

– Autoilijat olivat kokoontuneet kauppakeskusten ja liikkeiden edustalle, mistä poliisi oli sitten saanut häiriöilmoituksia.

Hurstin mukaan poliisi oli ilmoitusten perusteella käynyt ilmoitetuissa paikoissa ja kehottanut autoilijoita hajaantumaan. Autoja oli kuitenkin myöhemmin kokoontunut uudestaan jollakin kokoonpanolla toisaalla. Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, olivatko autoilijat kokoontuneet eri paikoissa täysin samalla kokoonpanolla.

– Kyse ei ole siitä, että autot olisivat ajaneet suoraan paikasta toiseen, vaan ilmiö oli kulminoitunut uudestaan toisessa paikassa ja pidemmällä aikavälillä.

Poliisin mukaan kokoontumisiin osallistuneet autoilojat noudattivat hyvässä yhteisymmärryksessä poliisin siirtymiskehotuksia. Poliisi ei myöskään saanut esimerkiksi  ilmoituksia ylinopeuksista, kun autoletka oli ollut liikkeellä paikasta toiseen.

Pirkkalan väitettyyn kiihdytysajotilanteeseen poliisi ei päässyt puuttumaan välittömästi ja poliisin saapuessa paikalla oli vain joitakin autoja.

Väitetystä luvattomasta kiihdytyskisasta on Iltalehden tietojen mukaan striimattu video. Poliisi ei ole kuitenkaan toistaiseksi nähnyt paikalta otettua videota.

– Kiinnostaisi nähdä tämä striimattu video kiihdytysajoista, jotta voisimme varmistaa ensinnäkin sen, onko se kuvattu viime yönä ja Pirkkalassa.

Muitakin kokoontumisajoja havaittu

Hurstin mukaan vastaavanlaisia kokoontumisajoja on ollut Pirkanmaalla nyt muutamana viikonloppuna. Tapauksissa on ollut kyse muutamien kymmenien ajoneuvojen kokoontumisesta.

– Ehkä nämä kokoontumisajoihin osallistuneet ovat ajatelleet, että autoilla kokoontuminen olisi oikeampi tapa yhdessäoloon koronarajoitusten aikaan, Hursti pohtii.

Hurstin mukaan poliisin käytössä olevia lievempiä keinoja, eli siirtymiskäskyjä on kokoontumisissa noudatettu ja asiat ovat näiltä osin toimineet hyvin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja