Nuoret kivittivät poliisiautoa ja veivät poliisin rekisterikilven – Oulun poliisi huolissaan mopomiittien "joukkohurmoksesta"

Tällaista ääntä mopot saavat aikaan öisin Helsingin Laajasalossa 1:14
Kuuntele videolta, millaista melua mopoilijat saavat aikaan senioritalon lähellä Helsingin Laajasalossa.

Oulun poliisi kertoo, että nuorisokokoontumiseen saapunutta poliisiautoa kivitettiin viime viikonloppuna. Nuorten käytös huolestuttaa virkavaltaa.

Poliisi on jo pidempään tiedottanut huolestaan nuorten käytöksestä niin sanotuissa mopomiiteissä, joissa nuoret kokoontuvat jopa satamäärin tapaamaan toisiaan erilaisilla ajoneuvoilla.

Poliisi joutunut puuttumaan toimintaan

Miiteissä on esiintynyt laitonta liikennekäyttäytymistä, mutta nyt poliisia huolettaa nuorten piittaamattomuus virkavallasta.

– Tapahtumissa havaittiin ajoneuvoilla keulimista, kiihdyttelyä, lukuisia vaaratilanteita ja pieniä kolareita, tekoja joita on aikaisemminkin nähty kokoontumisajoissa tapahtuvan. Viime viikonloppuna erityisesti esille nousi kuitenkin välinpitämättömyys poliisin käskyjä ja kehotuksia kohtaan poliisin puuttuessa laittomaan toimintaan, poliisi kertoo tiedotteessaan.

– Paikalla olleen poliisin mukaan kyseessä oli joukkohurmoksen kaltainen tilanne, jossa nuoret suurella porukalla uhittelivat poliisia vastaan. Poliisiautoa kivitettiin ja yhdestä poliisiautosta irrotettiin rekisterikilpi, poliisilaitoksen tiedotteessa kuvaillaan.

Miiteissä todistettu vakaviakin liikenneonnettomuuksia

Poliisi toivookin vanhempien ja huoltajien puhuvan asiasta nuorensa kanssa.

Poliisi korostaa, että kokoontumisajot ovat hyviä tapahtumia kun lakia ja järjestystä noudatetaan. Vastaavissa kokoontumisissa on kuitenkin poliisin mukaan tapahtunut kesän aikana vakaviin loukkaantumisiin johtaneita liikenneonnettomuuksia.

– Siinä vaiheessa, kun ajokäyttäytymisellä vaarannetaan oma tai muiden paikalla olijoiden turvallisuus, tai uhitellaan poliisille ja rikotaan toisten omaisuutta, ei tapahtuma ole enää kenellekään turvallinen. Paikalle tulevilla viranomaisilla on oma tehtävänsä muun muassa onnettomuuksien selvittämisessä. Ethän halua estää auttajia auttamasta, tiedotteessa vedotaan.

Poliisi muistuttaa, ettei poliisi ole tapahtumissa kiusaamassa heitä tai hattaamassa harrastamista, vaan estämässä rikoksia ja häiriöitä sekä ylläpitämässä järjestystä ja turvallisuutta.

Lue myös:

    Uusimmat