Mainos

Sateet väistyvät helteen tieltä

Viikonlopun saapuessa saapuvat jälleen myös helteet. Torstai ja vielä perjantaikin ovat melko epävakaisia, kunnes aurinko valtaa runsaasti alaa lauantaina ja sunnuntaina.

Tänään torstaina Suomen sää on kauttaaltaan melko epävakainen. Monin paikoin tulee sateita ja mahdollisesti kuullaan myös ukkosen pauketta. Länsi-Lapissa ja kaakon suunnalla saadaan yhtenäisimmät sateet, jolloin vettä saattaa kertyä paikoin miltei 20 millimetriä.

Aurinkoisimmat alueet torstaina ovat lounaisrannikko ja Lapin itäisimmät osat. Aurinkoiset alueet yltävät yli 20 asteen lämpötiloihin, sateisilla seuduilla lämpöä on alle 20 astetta.

– Vaikka sateet perjantaina vähitellen heikkenevät, tulee yhä monin paikoin sadekuuroja. Länsirannikko lienee varmin paikka auringonpaisteelle, muualla maassa pilvisyys on vaihtelevaa. Lännessä päästään yli 20 asteeseen ja ehkä jopa hellelukemiin. Itäinen Lappi näyttäisi myös olevan kesäisen lämmin, sanoo MTV3:n meteorologi Markus Mäntykannas.

Viikonlopun helle saapuu Välimereltä

– Korkeapaineen selänne vahvistuu maamme ylle viikonloppuna, jolloin sää lämpenee ja muuttuu aurinkoisemmaksi. Monin paikoin on hellettä ja eteläisimmän Suomen joillain alueilla lämpöä voi olla jopa lähemmäs 30 astetta, Markus Mäntykannas toteaa.

Viikonlopun hellemassa kiertyy Suomen ylle Välimereltä, jossa on viime päivinä mitattu peräti 40 asteen lämpötiloja.

Jyväskylän Neste Oil -rallia ajetaan epävakaisessa säässä aluksi, mutta lauantaita kohden sateen riski pienenee, jolloin lämpötilatkin nousevat yli 20 asteeseen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV3:n sääsivustolla.

(MTV3)

Katso paikkakuntakohtaiset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.