Mainos

Satamaidon piimässä epäillään olevan listeriaa

Porilaisen osuuskunta Satamaidon piimässä epäillään olleen listeria-bakteeria. Kyse on kahdesta, yhteensä noin 2000 litran piimäerästä.

Listeriaa epäillään olevan 22. helmikuuta pakatussa rasvattomassa piimässä ja kolme päivää aiemmin pakatussa O-piimässä. Epäily on todettu osuuskunnan omassa laboratoriossa ja näytteet on lähetetty valtion elintarvikelaboratorioon. Tuloksia odotetaan viikonvaihteessa.

-Kun aloimme epäillä, julkistimme asian välittömästi. Vielä meillä ei ole selvyyttä, mistä bakteeri on tuotteisiimme päässyt, selvitti toimitusjohtaja Reijo Kiskola tilannetta.
Meijeri toivoo, että noina päivinä pakattua piimää ei käytetä. Satamaito kehottaa hävittämään piimän tai palauttamaan sen meijeriin.

Toimitusjohtaja Kiskolan mukaan meijeri on epäilyn paljastuttua ryhtynyt laitteiden purkuun, puhdistukseen, pesuun ja desinfiointiin.
Satamaito muistetaan maakunnallisena meijerinä, joka rohkeasti toimi Valion vastaisessa rintamassa. Pienelle meijerille listeriaepäily on kova isku.

-Nyt puhutaan tiettyjen päivien tietyistä tuotteista. Joka tapauksessa tämä on kova kolaus, myönsi toimitusjohtaja Kiskola. Toistaiseksi kenenkään ei tiedetä sairastuneen Satamaidon piimästä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.