Mainos

Sasi kiisti syytteen kuolonkolarista

Sasi katsoo maaliskuussa tapahtuneen yhden ihmisen kuolemaan johtaneen kolarin johtuneen sairauskohtauksesta.

Kansanedustaja Kimmo Sasi (kok.) on kiistänyt syytteet kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Tampereen käräjäoikeudessa. Sasin mielestä hänen maaliskuussa ajamansa kuolonkolari johtui sairauskohtauksesta ja oli luonteeltaan tapaturma. Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa kansliatuomiona perjantaina.

Onnettomuuden sattuessa Sasi ajoi vastaantulijan kaistalla ja törmäsi vastaan tulleeseen autoon. Sitä ajanut 70-vuotias mies kuoli ja hänen puolisonsa loukkaantui vakavasti.

Syyttäjän näkemyksen mukaan Kimmo Sasi aiheutti uhrin kuoleman huolimattomuuttaan. Väsymyksen tai muun vastaavan syyn vuoksi Sasi ei ollut ajokuntoinen. Syyttäjän mielestä Sasin olisi pitänyt havaita ajokuntonsa heikentyminen ja pysäyttää auto. Sasi kuitenkin jatkoi ajoa ja aiheutti onnettomuuden.

Pitkän linjan poliitikko

Itse itseään puolustanut Sasi sanoi, että onnettomuus johtui verenpaineen äkillisen laskun aiheuttamasta tajuttomuuskohtauksesta. Hän muistutti kesällä 2006 eduskunnan satavuotisjuhlien jälkeen saamastaan sairauskohtauksesta, joka johti tajunnan menetykseen. Sasi epäili, että silloinkin kohtauksen aiheutti verenpaineen aleneminen.

Tutkimus paljasti terveysongelmia

Turman jälkeen Kimmo Sasin terveydentila on tutkittu tarkkaan ja ongelmia on löytynyt. Terveen oloinen mies on jossain vaiheessa saanut keuhkoveritulpankin. Myös merkkejä uniapneasta ja sepelvaltimotaudista tuli ilmi.

Oikeudessa todistanut lääkäri löysi Sasin ajokunnon heikentymiseen kaksi mahdollista syytä. Toinen on uniapneasta johtuva nukahtaminen ja toinen pyörtyminen.

Sasilla on ollut verenpainelääkitys vuodesta 2001, ja hänen käyttämänsä lääke on saattanut laukaista pyörtymiskohtauksen. Lääke vaihdettiin turman jälkeen toiseen. Vaihdon jälkeen Sasi on jatkanut autolla ajamista.

Sasi kertoi oikeudelle, että hetki ennen onnettomuutta hän oli ollut väsynyt. Auton ohjaaminenkin vaati korjausliikkeitä tavallista enemmän.

Todistajien mukaan Sasin auto ajautui hitaasti väärälle kaistalle. Autoa viime hetkellä väistäneen todistajan mukaan Sasi oli istunut suorassa ja pitänyt ohjauspyörästä kiinni kaksin käsin. Todistaja ei ollut nähnyt, olivatko Sasin silmät kiinni vai auki.

Onnettomuuspaikalla olleen sairaanhoitajan mieleen oli jäänyt, että tajuntansa menettäneen Sasin pää oli ollut hiestä märkä. Kimmo Sasin vaimo Viveca Sasi kertoi, että vuonna 2006 sattuneen kohtauksen aikanakin hänen miehensä kasvot olivat olleet kosteat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.