SAS:n Dash-matkustajakone jälleen vaikeuksissa

Kastrupin lentokentällä varauduttiin suuronnettomuuteen vian ilmettyä.

Lentoyhtiö SAS:in Dash-matkustajakone on joutunut uhkaavaan tilanteeseen laskeutuessaan Tanskassa Kööpenhaminan lentokentälle viallisella laskutelineellä. Vian takia kaikki SAS:n Dash-8-400-koneet on asetettu jälleen lentokieltoon, kertoi SAS tiedotteessaan.

Kastrupin lentokentällä varauduttiin suuronnettomuuteen, kun viallinen kone laskeutui ja kone jäi kallelleen siipi maata kohti. Kööpenhaminan poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut vakavasti.

Norjan Bergenistä saapuneessa koneessa oli 40 matkustajaa ja neljä miehistön jäsentä, jotka evakuoitiin koneesta. Koneen miehistö huomasi vian jo lennon aikana, ja kentälle oli muun muassa hälytetty ambulansseja turman varalta.

SAS joutui vetämään liikenteestä kaikki Dash-8-400-koneet jo syyskuussa sen jälkeen kun kaksi niistä joutui vaaratilanteisiin laskutelinevikojen takia Liettuassa ja Tanskassa. SAS:lla on 27 kanadalaisen Bombardier-yhtiön valmistamaa Dash-konetta.

Tanskassa tutkintalautakunta selvittelee uusinta vaaratilannetta, joka herätti huolta lentomatkustajien turvallisuudesta.

- Olen syvästi pöyristynyt ja raivoissani, Tanskan liikenneministeri Jakob Axel Nielsen sanoi.

Vaaratilanne sotki lentoliikennettä Kastrupissa, koska yksi kiitorata jouduttiin sulkemaan sen takia. Tanskan ilmailulaitoksen tiedotuspäällikön Thorbjörn Anckerin mukaan SAS:n Dash-koneiden pulmat ovat jotain ennenäkemätöntä ilmailuhistoriassa.

- Tämän täytyy olla ensimmäinen kerta maailmanhistoriassa kun näin lyhyellä aikavälillä tapahtuu kolme onnettomuutta, jotka voidaan liittää laskutelineisiin, hän taivasteli.

(MTV3-STT-TT-Ritzau)

Lue myös:

    Uusimmat