Särkeekö päätä? Syy voi piillä rintaliiveissäsi

Päänsärky voikin johtua vääränkokoisista rintaliiveistä.

Yllä olevalla videolla merkit, joista tunnistat väärän kokoiset rintaliivit.

Päänsärkyn yksi ärsyttävä puoli on se, ettei aina välttämättä ole selvää, mistä se johtuu. Onko ollut stressiä? Oletko juonut liian vähän vettä?

Oletko kuitenkaan koskaan tullut ajatelleeksi, että rintaliivisi saattavatkin olla säryn syy? Näin kertoo Whimn-sivustolle Triumph-rintaliivimerkin edustaja, rintaliivien sovituksien asiantuntija Paula Svoboda.

"Jos käytät väärää kokoa..."

Esimerkiksi D-kupin rinta voi painaa puolisen kiloa. Tuo puoli kiloa rinnallasi voi kuormittaa niskaasi ja aiheuttaa päänsärkyä. Sivuston mukaan tutkimukset osoittavat, että naisista jopa 78 prosenttia käyttää vääränkokoisia liivejä. Tämä johtaa muun muassa niska- ja selkäkipuihin.

– Jos käytät väärää kokoa, rintojen paino aiheuttaa rasitusta olkapäille, joka johtaa niskaan. On tärkeää tietää, minkä kokoiset liivit ovat todella oikeat sinulle, varmistaaksesi, että rintaliivit todella tekevät tehtävänsä ja tarjoavat tukea, jota tarvitset, Svoboda sanoo.

"Hän tuli kahden viikon kuluttua kiittämään"

17-vuotisen uransa aikana Svoboda on sovitellut rintaliivejä yli 50 000 naiselle.

– Muistan kysyneeni yhdeltä asiakkaalta, kokiko hän kipua niskassa ja päänsärkyä, koska pystyin näkemään, että hänen rintaliivinsä olivat kaksi kokoa liian tiukat ja hänen lihaksena näyttivät tulehtuneilta. Hassua kyllä, nainen oli kärsinyt diagnosoimattomasta selkä- ja niskakivusta vuosia, eikä hän kyennyt paikantamaan syytä.

– Sovitimme hänelle oikeankokoisia rintaliivejä, ja hän tuli kahden viikon kuluttua takaisin kiittämään minua. Hän ei ollut kokenut päänsärkyä tai niskakipua sovituksen jälkeen.

"Jos ne eivät tarjoa oikeanlaista tukea, ne eivät auta"

Svoboda suosittelee ammattimaista sovitusta puolen vuoden välein ja kehottaa ostamaan uudet rintaliivit vuoden välein, sillä rintaliivit voivat venyä vuoden aikana enemmän kuin uskoisikaan. Silloin ne eivät myöskään tue rintoja niin hyvin kuin uudet liivit.

– Kaikki me rakastamme kauniita rintaliivejä, mutta jos ne eivät tarjoa oikeanlaista tukea, ne eivät auta sinua lainkaan. Jos rintasi ovat suuret, tukevien rintaliivien löytäminen on jopa tärkeämpää, hän sanoo.

Kokeile liivejä, joissa on leveät olkaimet ja leveämpi ympärys useammalla koukulla.

Lähde: Whimn.com.au

Lue myös:

    Uusimmat