Juotko aivan liian vähän vettä? 8 paljastavaa merkkiä

shutterstock_149482835
Shutterstock

Lifehack-sivusto listasi merkkejä, jotka kertovat liian vähäisestä veden juomisesta. 

1. Väsymys

Väsymys, tuo tuttu tunne. Mutta väsymyksestä ei pitäisi kärsiä koko ajan. Alituinen väsymys saattaa kieliä myös elimistön kuivumisesta, ja tilanne saattaa korjautua veden juomisella. Muista juoda vettä tasaisesti pitkin päivää.

2. Korkea verenpaine

Veden juominen on erityisen tärkeää korkeasta verenpaineesta kärsiville, sillä veri koostuu 92-prosenttisesti vedestä.

3. Korkea kolesteroli

Myös korkeasta kolesterolista kärsivien kannattaa pitää huolta riittävästä veden juomisesta.

4. Munuaisongelmat

Munuaisten tehtävä on poistaa elimistöstä kuona-aineita ja ylimääräistä nestettä. Jos elimistössä ei ole riittävästi nesteitä, vaikeuttaa se munaisten tehtävää ja saattaa johtaa jopa munuaisongelmiin.

5. Ummetus

Ummetuksesta kärsivät tietävät, miten ikävää sen aiheuttamat vatsakivut ovat. Liian vähäinen veden juominen voi olla yksi syy ummetukseen, joten tässäkin tapauksessa avain saattaa löytyä vedenjuonnin lisäämisestä.

6. Nivelkivut

Kehon kuivuminen voi aiheuttaa arkea häiritseviä nivelkipuja.

7. Painonnousu

Onko painosi noussut viime aikoina mutta et osaa selittää miksi? Jos nälkä vaivaa koko ajan, vaikka syöt hyvin ja terveellisesti, kiinnitä huomiota juomatottumuksiisi. Näläntunne saattaakin tosiasiassa olla janontunnetta. Nämä kaksi on hyvin helppo sekoittaa toisiinsa.

8. Ikääntymisen merkit

Jos elimistö kärsii kroonisesta nestevajauksesta, alkavat rypyt näkyä iholla, jolloin ihminen saattaa näyttää vanhemmalta kuin oikeasti onkaan. 

Lähde: Lifehack

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat