Sarah laihdutti uskomattomat 76 kiloa – tutut eivät ole tunnistaa häntä

Onnistuneen painonhallinan keinot 7:42
Videolla aiheena onnistunut painonhallinta.

Sarah päätti laihduttaa, kun äiti totesi, ettei hän kohtaa enää löytäisi itselleen vaatteita. Naisen elämänmuutoksesta uutisoi muun muassa Fox News -sivusto.

30-vuotias brittiläinen Sarah Wass oli kerran ulkona iltaa viettäessään kuullut tuntemattomien haukkuvan häntä läskiksi lehmäksi. Hän painoi tuolloin noin 157 kiloa.

– Kaikki meni siihen pisteeseen, etten halunnut käydä ulkona. Pysyttelin kotona omassa pikku kuplassani. Välttelin muualle menemistä, jos vain suinkin kykenin, Sarah kertoo vaikeista ajoistaan.

Lopulta kävely alkoi tuntua vaivalloiselta. Sarah hengästyi helposti.

– Tuntemani ihmiset vitsailivat painostani. Vaikka se oli vain leikkiä, se silti ärsytti. Sellaiset yrittää karistaa mielestään nauramalla, mutta ei siinä onnistu.

Sai motivaatiota äitinsä sanoista

Vasta äidin kommentit saivat Sarahin muuttamaan elämäntapansa. 

– Äitini sanoi muutaman kerran, että jos vielä lihoisin, en löytäisi enää mitään vaatteita, jotka mahtuisivat päälleni.

Äiti oli ostanut hänelle punaisen takin, jota Sarah oli inhonnut heti ensinäkemältä. Se oli ollut kuitenkin ainoa takki, joka oli ollut hänen kokoaan.

Äiti ei ollut tarkoittanut kommentteja ilkeydellä.

Sarah alkoi kävellä noin viisi kilometriä päivässä, käydä salilla sekä vesijumpassa. Puolessatoista vuodessa hän karisti 76 kiloa ja painaa nyt 81 kiloa. Hän on niin hoikka, että saa molemmat jalkansa mahtumaan vanhojen housujensa yhteen lahkeeseen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Elämänmuutos on tuonut mukanaan paljon iloa. Aiemmin sosiaalisia tilanteita ja muiden ihmisten kommentteja pelännyt Sarah uskaltaa käydä ulkona. Hän uskaltaa myös ostaa mieleisiään vaatteita.

Liikuntaa ja kotiruokaa

Aiemmin Sarah ei treenannut. Hän saattoi syödä kokonaisen englantilaisen aamiaisen, lasagnea lounaaksi ja illalliseksi pikaruokaa.

– Olen ollut isokokoinen koko ikäni. Söin huonosti enkä treenannut.

Nyt Sarah tekee ruokaa itse eikä syö enää valmisruokaa.

Tutut hämmästyvät

Tutut eivät ole tunnistaa Sarahia enää laihdutuksen jälkeen.

– Ihmiset luulevat, että olen käynyt laihdutusleikkauksessa. Ne ystävät, joita en ole hetkeen nähnyt, joutuvat katsomaan kahdesti, että olenko se todella minä.

Äidin uusi elämäntyyli on hyödyttänyt myös hänen 5-vuotiasta tytärtään Katelynia. Sarahilla on enemmän energiaa tehdä hänen kanssaan asioita.

– Aiemmin makasin vain sohvalla enkä käynyt pihalla tai tehnyt mitään. Katelyn kärsi tästä ja joutui olemaan myös sisällä.

– Nyt käymme pihalla ja puistossa.

Sarah katsoo kuvia aiemmasta olemuksestaan hämmästyneenä.

– Uskomatonta, että katsoessani noita kuvia en edes tunne olevani tuo henkilö.

Lue myös:

    Uusimmat