Mainos

SanomaWSOY julkaisi tavoitteensa

SanomaWSOY julkaisi liiketoimintaryhmäkohtaiset taloudelliset tavoitteensa tänään Helsingissä pidetyssä Capital Markets Day -tapahtumassaan. Yhtiö tavoittelee vuosina 2002-2005 keskimäärin 9 %:n liikevoittoprosenttia.
Tavoitteet esitelleen toimitusjohtaja Hannu Syrjäsen mukaan Sanoman liikevoittoprosenttitavoite on vuosina 2002-2005 keskimäärin 12,5 %, Sanoma Magazinesin 9 %, SWelcomin 0 %, WSOY:n 12,5 % ja Rautakirjan 5,5 %.

-Nettovelan ja EBITDA:n suhde tulee olemaan tämän vuoden lopussa 2,5-3. Omavaraisuusaste nostetaan lähivuosina 50 %:iin, Syrjänen sanoi. Lisäksi tavoitelistalla täksi vuodeksi ovat kannattavuuden parantaminen, kasvumahdollisuuksien tehokas hyödyntäminen, taseen keventäminen, Sanoma Magazinesin integraation varmistaminen ja ydinliiketoimintaan liittymättömän omaisuuden myyminen.

-Esimerkkejä ydinliiketoimintaan liittymättömästä omaisuudesta ovat Isossa-Britanniassa ristisanalehtiä kustantava BEAP, Rautakirjan Pizza Hut ja vähemmistöosuudet, kuten esimerkiksi Savon Mediat, josta omistusosuutta laskettiin marraskuussa 14,46 prosenttiin, Hannu Syrjänen totesi.

SanomaWSOY:n tavoitteena on luoda tasapainoinen liiketoimintakokonaisuus sekä liiketoiminnoittain että markkina- alueittain ja olla markkinajohtaja valituilla markkina- ja liiketoiminta-alueilla. Lisäksi konsernin tavoitteena on luoda vähintään kaksi vahvaa, kansainvälistä liiketoiminta-aluetta. Syrjäsen mukaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia ovat kehittyvät markkinat, mm. Kroatia, kokonaan uudet liiketoiminnan avaukset, kuten Venäjä, sekä yritysostot, allianssit ja muut yhteistyöjärjestelyt.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.