Mainos

Sanoma karsii jälleen henkilöstöään

Sanoma News laajentaa henkilöstösäästöjään. Yhtiö aikoo karsia yhteensä noin 300 työvuoden kulut, kun aiemmin on puhuttu 100-200 hengen vähennyksistä. Aiemmat säästöhankkeet ovat tässä mukana. Tavoitteena on parantaan koko konsernin tehokkuutta.

- Olemme säästämässä lanseeratun ohjelman avulla 15 miljoonaa euroa, mutta se ei valitettavasti riitä, kertoo Sanoma Newsin toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen.

Lisäksi muun muassa Taloussanomissa ja Sanoma Kaupunkilehdissä käynnistetään yksikkökohtaiset yt-neuvottelut.

Tulos rojahti

Viestintäkonserni Sanoman tulos ennen veroja rojahti tammi-maaliskuussa 11 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 67 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan sen on jatkettava toiminnan sopeuttamista, koska sanoma- ja aikakauslehtien ilmoitustuotot ovat laskeneet nopeasti. Helsingin Sanomissa työpaikka- ja asuntoilmoittelu vähenivät alle puoleen edellisvuoden tasosta.

Henkilöstövähennyksiä on tulossa, sillä liiketoimintakulut pyritään painamaan selvästi alle viime vuoden tason. Säästöt jatkuvat sekä Suomessa että ulkomailla. Kotimaassa sanomalehtien henkilöstölle on tarjottu eläke- ja eropaketteja.

Säästöjä on tehty myös Keski- ja Itä-Euroopan toiminnoissa. Sanoma on alkuvuonna mm sulkenut tappiollisia kioskeja Venäjällä ja lopettanut 20 aikakausilehteä.

Toimitusjohtaja Hannu Syrjänen ennakoi sekä tämän vuoden liikevaihdon että liiketuloksen laskevan viime vuodesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.