”Sano ’kyllä’ useammin” – äiti salli tyttärelleen pinkit hiukset liikuttavasta syystä

Elämä on liian lyhyt jatkuviin kielteisiin vastauksiin, muistuttaa eräs äiti.

Olipa kyse ruutuajasta, yhteisestä leikkihetkestä tai lapsen haluamasta lelusta, moni vanhempi sortuu kieltämään lapsiltaan kerta toisensa perään heidän pyytämiään asioita. Tämä on täysin ymmärrettävää. Joskus elämä kuitenkin yllättää ja saa tajuamaan, millainen merkitys yhdellä "kyllä"-sanalla voi ollakaan.

Rachel Ann Carpenter kertoo Facebook-päivityksessään, miksi antoi tyttärelleen luvan värjätä hiuksensa pinkeiksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Elämä on liian lyhyt jatkuvan "ein" sanomiseen, Carpenter aloittaa päivityksensä.

Hän jatkaa kertomalla, kuinka viime vuonna näihin aikoihin hänen Nevaeh-tyttärensä pyysi saada värjätä hiuksensa pinkeiksi. Äiti kieltäytyi. Muutamaa päivää myöhemmin tapahtui kuitenkin jotain kamalaa, kun tytön ollessa leirillä tuleen liittynyt tehtävä riistäytyi käsistä. Nevaeh kärsi vakavista palovammoista ympäri kehoaan.

– Tähän aikaan viime vuonna olimme sairaalassa tietämättä, eläisikö hän vai ei. Joten tällä kertaa, kun hän kysyi minulta, saisiko hän pinkit hiukset, vastasin kyllä. Tämä kokemus opetti minulle, ettei koskaan voi tietää, paljonko aikaa on jäljellä kenenkään kanssa. Joten sano 'kyllä' useammin, äläkä välitä, jos jonkun mielestä lapsesi pinkki tukka on naurettava.

Carpenter toteaa lopuksi, että toki vaatimuksiin myöntyminen pitää pitää kohtuuden rajoissa.

Päivitystä on jaettu yli 23 000 kertaa ja tykkäyksiä sille on ropissut yli 45 000.

– Hänen hiuksensa näyttävät upeilta, mutta minun mielestäni tämän pienen tytön hymy kertoo enemmän kuin mikään muu, toteaa eräs päivitystä kommentoineista.

Aiemmin myös eräs toinen äiti muistutti päivityksessään, ettei aina pitäisi sanoa ei. 

– Se vei kymmenen minuuttia päivästäni, mutta oli kohokohta hänelle, Cassie Hilt kertoi hetkestä, jolloin suostui tyttärensä pyytämään kynsienlakkaukseen, vaikka arjen kiireet painoivatkin päälle.

***

Lue myös:

    Uusimmat