Mainos

Tuore äiti kaipasi kipeästi hetken omaa aikaa – mummon rinta rauhoitti vauvan

Vatsakipuinen vauva rauhoittui välittömasti saadessaan rinnan suuhunsa. 

Kun tulet äidiksi, monet itsestäänselvyyksinä pitämäsi asiat muuttuvat harvinaisiksi herkuiksi; kahvi ehtii aina jäähtyä kuppiin, ja jo pelkkä vessassa käyminen voi tuottaa haasteita.

Yksi näiden asioiden kanssa kamppailevista on kahdeksanviikkoisen lapsen äiti Ellen, joka ei halunnut mitään muuta elämässään niin paljon, kuin päästä suihkuun ja pestä hiuksensa rauhassa. Pyyntö ei kuulosta suurelta, mutta vatsakivuista kärsivä pieni tyttövauva Katlyn piti huolen siitä, että asia oli helpommin sanottu kuin tehty. Tyttö oli kiinni äitinsä rinnassa koko ajan. 

Vieraillessaan äitinsä ja lapsensa mummon luona 21-vuotias tuore äiti päätti käyttää tilaisuuden hyväkseen.

– En ollut pessyt hiuksiani viiteen päivään, joten äitini tarjoutui ottamaan lämpimän, paljon ihokontaktia sisältävän kylvyn rauhoittaakseen Katlynin, Ellen selittää.

Kun tyttö ei kylvystä huolimatta tuntunut rauhoittuvan, Ellen tiesi keinon, joka toimisi taatusti. Nuori äiti pyysi omaa äitiään tarjoamaan lapselle rintaa, ja kuin taikaiskusta vauva hiljeni hetkessä. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Katlyn hiljeni ja kuivaimi rintaa noin kahdenkymmenen minuutin ajan isoäitinsä kanssa, ja minä sain niin paljon aikaa kuin tarvitsin, Ellen riemuitsee.

"Imettäminen on paljon enemmänkin kuin vain ruokaa"

Kuivaimettäminen ei ole Ellenin perheessä uusi asia, sillä hän kertoo kasvaneensa perheessä, jossa hänen äitinsä ystävät imettivät toistensa lapsia ollessaan lapsenvahteina. Ellen lisää, että hänen tätinsä tarjosi rintaa aina hänen siskolleen, joka ei suostunut imemään tuttia.

– En miettinyt hetkeäkään pyytäessäni äitiäni kuivaimettämään Katlynia. Imettäminen on paljon enemmänkin kuin vain ruokaa, Ellen toteaa.

Tuore äiti kertoo olleensa erittäin iloinen nähdessään imettämisen toimivan, ja hän mainitsee myös olevansa kiitollinen äidilleen, sillä äidin avulla hän sai edes hieman kipeästi tarvitsemaansa omaa aikaa.

Lähde: Kidspot

***

0:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.