Mainos

"Se vei kymmenen minuuttia päivästäni, mutta oli kohokohta hänelle" – äidiltä koskettava muistutus arjen kiireiden keskelle

Äiti muistuttaa, että usein juuri ne asiat, jotka vaikuttavat meistä vähäpätöisiltä, ovat lapsen silmissä niitä kaikkein tärkeimpiä. 

Kahden lapsen äiti Cassie Hilt julkaisi ajatuksia herättävän tekstin arjen kiireistä ja siitä, kuinka tärkeä asia pysähtyminen oikein on. Joskus jo muutama minuutti voi riittää pelastamaan lapsesi, ja samalla oman päiväsi. 

Tiedätkö ne päivät, jolloin tehtävälista on käsivartesi pituinen, ja jo pelkkä ajatus pyykkien viikkaamisesta ja kaaoksessa olevan keittiön raivaamisesta saa olosi tuntumaan nuutuneelta? Hilt kertoo kyseisen päivän olleen juurikin tällainen. Aivan kuin äidillä ei olisi ollut jo tarpeeksi tekemistä kotitöissä, yhtäkkiä tytär tulee hänen luokseen pyynnön kera.

– Äiti, mitä jos maalaisit kynteni ja sitten minä maalaisin sinun? tyttö kysyi äidiltään.

Kiireinen äiti ei voinut kuvitellakaan kynsien lakkausta kaikkien kotitöiden lomassa. Mitä jos vauva heräisi? Hän ei voisi nostaa lasta märillä kynsillään. Mitä jos pyykit olisivat valmiit? Hän ei voisi täyttää uutta koneellista eikä kuivata märkiä hiuksiaan, jos hänen kynsiään peittäisi tuore lakkakerros.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Laskut, jotka yritin maksaa, kalenteri, jota yritin päivittää, tiskit, jotka yritin pestä. Et voi tehdä mitään noista märillä kynsillä. Vai mitä? 

Hilt keksi lukuisia syitä siihen, miksi hänellä ei todellakaan olisi aikaa suostua tyttärensä pyyntöön, mutta kun äiti näki lapsensa pettyneen ilmeen, hän tuli toisiin ajatuksiin.

Vanhempien vastaukset ovat liian usein kielteisiä

Kun äti suostui pyyntöön, lapsen kasvot kääntyivät hymyyn. 

– Ja tiedättekö, mitä tapahtui? Vauva ei herännyt päiväunilla. Pyykit pysyivät koneessa. Hiukseni kuivuivat itsestään. Laskut, kalenteri ja tiskit – kaikki ne odottivat minua, kunnes hän oli valmis.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se vei kymmenen minuuttia päivästäni, mutta oli kohokohta hänelle, äiti toteaa.

Hiltin mukaan sanomme liian usein lapsillemme ”ei” ja ajattelemme, että meillä ei ole antaa heille yhtään ylimääräistä aikaa.  Mutta usein juuri nämä asiat, jotka eivät ole meille tärkeitä, ovat lapsen silmissä äärettömän suuria. Arvostakaa siis lastenne aikaa yhtä paljon kuin tehtävälistoja, äiti muistuttaa.  

Lähde: Facebook

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.