Mainos

Äidin timanttinen vinkki: Tämän jälkeen lapsesi ei enää keskeytä sinua

Kiireinen kuuden lapsen äiti on keksinyt nerokkaan keinon estää lapsia keskeyttämästä häntä epäsopivalla hetkellä. Nyt hän haluaa jakaa tämän toimivan vinkin myös muille. 

Äiti ja bloggari Jessica Martin-Webber toivoo olevansa rento äiti, mutta naisen mukaan hänen eteensä tulee päivittäin tilanteita, joissa tämän toiveen toteuttaminen ei ole mahdollista. Hän paljastaa etenkin erään tietyn käytöksen saavan hänet lähes joka kerta raivon partaalle. 

– Yksi tällainen käytös, joka vaatii minulta syvään hengittämistä, on keskeyttäminen. Jatkuva ja usein toistuva keskeyttäminen. Mitä voi tapahtua helposti lasten ja suurperheen kanssa. Tämä testaa suuresti kärsivällisyyttäni, Martin-Webber kirjoittaa.

Hän kertoo yrittäneensä opettaa lapsiaan sanomaan anteeksi ennen keskeyttämistä, mutta äidin mukaan tällä ei ole ollut paljoakaan vaikutusta.

– ”Anteeksi äiti” ei ole paljoakaan parempi vaihtoehto kuin pelkkä ”äiti” kolmekymmentä kertaa peräkkäin.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.  

Kuitenkin yrityksen ja erehdyksen kautta äiti löysi lopulta ratkaisun tähän häntä pitkään vaivanneeseen ongelmaan. Nyt heidän perheessään vallitsee paljon rauhallisempi tunnelma kuin ennen. 

Puheenvuoro saadaan hellän kosketuksen avulla

Äiti kertoo opettaneensa lapsiaan koskettamaan varovasti hänen kättään huomion pyytämisen merkiksi. Hellä kosketus käsivarteen kertoo juuri sillä hetkellä jonkun muun kanssa keskustelevalle äidille mukavalla tavalla sen, että lapsella on asiaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.  

– He tietävät meidän olevan tietoisia siitä, että he haluavat sanoa jotain. Reagoimme tähän fyysisesti jollain tavalla, kuten laittamalla käden heidän kätensä päälle tai koskettamalla kevyesti selkää, äiti selittää.

Kosketus takaisin kertoo lapselle, että pyyntö on kuultu, mutta hänen täytyy odottaa. 

Martin-Webber kertoo yllättyneensä vinkin toimivuudesta etenkin nuorimman lapsensa kohdalla, jolla on tähän asti ollut vaikeuksia hillitä itseään. Muutaman viime päivän aikana jopa tyttö on yhtäkkiä alkanut käyttää tätä taktiikkaa saadakseen huomiota. 

Sosiaalisessa mediassa lukuisat vanhemmat ovat kiittäneet äitiää vinkistä ja kertovat ottavansa taktiikan ehdottomasti käyttöön omissa perheissään. Aiotko sinä kokeilla? 

Lähde: GoodtoKnow

***

6:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.