Sanna Marin: Hallitus käsittelee tartuntatautilain muutoksia ensi keskiviikkona – myös oppositio kutsuttu paikalle

2:17
MTV Uutiset Live: Mitä jos altistuu kahdesti? Entä jos en saa hälytystä? Nämä viisi asiaa Koronavilkusta kannattaa tietää

Hallitus käsittelee tartuntatautilakia ensi keskiviikkona iltakoulussaan, tviittaa pääministeri Sanna Marin (sd.).

Iltakoulussa tullaan käsittelemään sosiaali- ja terveysministeriössä laadittua ehdotusta tartuntatautilain muuttamisesta.

Lakimuutoksen myötä tartuntatautien vastaisia toimia voitaisiin jatkossa ottaa laajemmin käyttöön ilman poikkeusolojen toteamista ja järeää valmiuslakia.

Pääministeri Marin kertoo kutsuneensa neuvotteluihin mukaan myös oppositiopuolueiden edustajat, "koska asia on merkittävä ja siitä on tärkeää käydä parlamentaarista keskustelua".

Osa lakimuutoksista olisi voimassa vain väliaikaisesti koronaepidemiaan liittyen.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun (sd.) mukaan hallitus tulee neuvottelemaan sekä keskiviikkona että torstaina valtakunnallisista toimista epidemian torjuntaan.

– Sosiaali- ja terveysministeriö valmistelee nyt tätä hallituksen vietävää laajaa toimenpidekokonaisuutta, Kiuru sanoi tiedotustilaisuudessaan.

Kiurun mukaan kyseiset valmisteltavat toimenpiteet liittyvät julkisiin tiloihin ja harrastamiseen, yleisötilaisuuksiin sekä etäopiskeluun ja etätyöhön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja