Mainos

Sankarillinen sivullinen pelasti matkustajan palavasta autosta

Kaksi nuorta miestä on loukkaantunut vakavasti ulosajossa Karjaalla Raaseporissa.

Silminnäkijän mukaan turma-auton kuljettaja oli tehnyt äkillisen ohjausliikkeen vasemmalle, minkä jälkeen auto oli törmännyt ojarumpuun, noussut siitä ilmalentoon ja päätynyt ojaan kyljelleen. Auto syttyi rytäkässä palamaan.

Auton kuljettajan ja matkustajan onneksi paikalle tuli nopeasti sivullinen henkilö, joka repi palosta huolimatta käsin tuulilasin irti autosta ja sai vedettyä matkustajan ulos. Samalla myrkylliset ja kuumat palokaasut pääsivät pois ohjaamosta.

– Kun pelastuslaitos tuli paikalle, auton moottoritila ja ohjaamon etuosa paloivat kauttaaltaan. Oletimme, ettei täydessä palossa olleessa autossa voinut olla ketään enää hengissä. Kuljettaja oli kuitenkin pudonnut auton ohjaamon pohjalle ja alkoi äännellä. Meillä kului noin 20 minuuttia, että saimme hänet ulos autosta, kertoo Raaseporin päivystävä palomestari Olli Ryhänen.

Vuonna 1995 syntynyt kuljettaja ja vuonna 1993 syntynyt matkustaja loukkaantuivat vakavasti. He saivat onnettomuudessa palovammoja ja murtumia ja heidät vietiin Töölön sairaalaan. Kummallakaan ei ole hengenvaaraa.

Lisäksi auttamaan tullut noin 30-vuotias mies sai vammoja käsiinsä repiessään tuulilasia irti palavasta autosta.

– Ei tavallinen tallaaja kykene tuollaiseen tekoon. Se oli hieno suoritus, sankariteko. Hän pelasti käytännössä molempien hengen, koska he olisivat menehtyneet ohjaamon tulipaloon, kiittelee Ryhänen.

Onnettomuus sattui aamulla kantatie 51:llä. Auto vaurioitui korjauskelvottomaksi.

Poliisin mukaan onnettomuutta oli edeltänyt kova vauhti. Poliisi epäilee kuljettajaa epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.