Mainos

Sandy-hurrikaani moukaroi Yhdysvaltojen itärannikkoa

Hirmumyrsky Sandy lähestyy New Yorkia ennustettua nopeammin. Tunnelit Manhattanilta Jerseyhin (Holland-tunneli) ja Brooklyniin (Brooklyn-Battery-tunneli) on suljettu. Tappan Zee -silta suljetaan näihin aikoihin. Aiemmin tänään hurjat tuulevat taittoivat rakennustyömaalla olleen nostokurjen Manhattanilla.

Tuuli yltynyt, sadetta tulossa

Manhattanin Upper West Sidella tuuli on selkeästi yltynyt parin viimeisen tunnin aikana. Raivoisat tuulenpuuskat piiskaavat kadulla olevaa, toistaiseksi vähäistä, vettä vauhdikkaasti. Rankkasateen tulon haistaa.

Aamupäivällä kaduilla liikkuivat lähinnä sinnikkäimmät lenkkeilijät ja koiranulkoiluttajat – nyt kadut Central Parkin lähettyvillä ovat hiljentyneet heistäkin.

Sähkökatkoja pelätään

Manhattanilla ja muualla New Yorkissa pelätään sähkökatkoja. Facebook ja Twitter ovat ahkerassa käytössä. Newyorkilaiset antavat toisilleen käytännönläheisiä neuvoja: täytä vesivarastot kylpyammetta myöten, ota taskulamppu valmiiksi ja varaudu olemaan ilman sähköä.

– Hätätilanteissa tekstiviestit toimivat parhaiten. Huolehtikaa läheisistänne, paikallisilla radiokanavilla neuvotaan.

Yhdysvalloissa hirmumyrsky Sandy on rantautunut New Jerseyn rannikolle, noin 10 kilometrin päähän Atlantic Citystä. Myrskytuulet puhaltavat voimakkaimmillaan 36 metriä sekunnissa.

Sandyn tuulien nopeus hieman laantui ennen sen rantautumista, mutta myrsky on luokitukseltaan edelleen hurrikaani.

Katso Päivi Sinisalon juttu Washingtonista (Kymmenen uutiset 29.10.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.