Mainos

San Francisco vaatii kännyköiden mukaan säteilyarvot

San Franciscon kaupungista on tullut Yhdysvaltain ensimmäinen kaupunki, joka vaatii matkapuhelimien kauppiailta tuotteiden säteilytasot. Neuvosto hyväksyi toimet äänin 10-1, kertoo BBC teknologiasivuillaan.

- Tässä on kyse siitä, että ihmisille annettaan tietoa päätösten tueksi, kertoo lain pääkannattaja Sophie Maxwell.

Kännykkäteollisuus on viitannut tutkimuksiin, joiden mukaan kännyköiden käytöstä lähtevä säteily ei ole haitallista ihmisille. Kännykkäteollisuus on taistellut samanlaista lainsäädäntöä vastaan Kaliforniassa ja Mainessa, ja onnistunut toimissaan kummallakin kertaa.

Yhdysvaltain viestintävirastolla on käytössä turvarajat tämän tyyppiselle säteilylle. Turvarajoissa määritellään turvallinen määrä radioaalloille, kun ihmiset puhuvat matkapuhelimeen.

Joidenkin tutkijoiden mukaan kännykkäsäteily voi olla yhteydessä syöpään ja aivokasvaimiin, mutta asiasta ei olla päästy yksimielisyyteen tutkijapiireissä.

- Tarkoitus ei ole pelottaa ihmisiä käyttämästä kännyköitään. Tämä on vain vaatimaton, järkevä tapa lisätä läpinäkyvyyttä ja kuluttajien tietoutta, toteaa San Franciscon kaupunginjohtajan tiedottaja.

Kännykkäteollisuuden piiristä puolestaan todetaan, että säteilyarvojen ilmoittaminen tuotteissa voi itse asiassa aiheuttaa lisää sekaannusta kuluttajille.

- Laki voi johtaa kuluttajia harhaan ostotilanteessa, koska sen myötä joidenkin tuotteiden todetaan olevan "tuvallisempia", toteaa John Walls Cellular Telecommunications and Internet Associationin (CTIA) tiedotuksesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.