Mainos

Samuli Vauramo Euroopan lupaavimpia näyttelijöitä

Viimeksi Käsky-elokuvan miespääosassa loistanut Samuli Vauramo on valittu parhaiden nuorten eurooppalaisten näyttelijöiden joukkoon. Shooting Stars -tuomariston mukaan Vauramo on atleettinen, herkkä ja monipuolinen näyttelijä, jonka vankan karisman luulisi takaavan hänelle suuren tulevaisuuden myös kotimaansa ulkopuolella.

Shooting Stars on European Film Promotionin ohjelma, jossa kymmenen kansainvälisen tuomariston valitsemaa nuorta eurooppalaista näyttelijää esitellään elokuva-alalle ja kykyjen etsijöille Berliinin elokuvajuhlien yhteydessä 7.-9.2.2009. He myös kiertävät uusimpien elokuviensa mukana muilla festivaaleilla.

Aiemmista vuosista poiketen Shooting Stars -kandidaatit valittiin nyt jo toista kertaa tuomaristomenettelyllä, jossa näyttelijöitä arvioitiin työnäytteiden perusteella. Valituiksi tulleet kymmenen näyttelijää tulevat Suomen lisäksi Espanjasta, Irlannista, Isosta-Britanniasta, Italiasta, Ranskasta, Saksasta, Sveitsistä, Tanskasta ja Unkarista.

27-vuotias Samuli Vauramo tunnetaan rooleistaan muun muassa Aku Louhimiehen elokuvassa Käsky (2008), Markku Pölösen elokuvassa Lieksa! (2007) ja Dome Karukosken elokuvassa Tyttö sinä olet tähti (2005). Vastikään Vauramo palasi vuonna 2009 ensi-iltaan tulevan yhdysvaltalaisen Bunraku-elokuvan kuvauksista, jonka ohjaa Guy Moshe, ja jonka pääosissa nähdään Woody Harrelson, Josh Hartnett ja Demi Moore. Vauramo esiintyy myös Marko Mäkilaakson kansainvälisessä elokuvassa Stone´s War, joka ei vielä ole saanut ensi-iltaansa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.