Samu Haber sai tuomionsa Katiska-käräjiltä – huumausaineen käyttörikoksesta sakkorangaistus

5:56
Samu Haber astui syyskuussa median eteen kommentoimaan Katiska-syytettä ja kuumottavaa kotietsintää.

Laulaja Samu Haberin katsottiin syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen.

Helsingin käräjäoikeuden salissa luettiin tänään 8.4. tuomiot niin sanotussa Katiska-vyyhdissä.

Samu Haberin katsottiin syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen ja mies sai 10 päiväsakkoa, mikä tekee 5490 euroa. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

Haberille vaadittiin rangaistukseksi 90–100 päiväsakkoa huumausainerikoksesta. Syyttäjien mukaan hänellä oli hallussaan viisi grammaa kokaiinia Ruisrockissa. Haber kiisti tämän, mutta myönsi käyttörikoksen.

Poliisi teki Haberin kotiin loppuvuodesta 2019 kotietsinnän, kun Katiska-vyyhdin tutkinta laajentui. Haberin mukaan kyse oli "aikamoisesta elämyksestä".

Hänet vietiin Pasilan poliisitalolle kuulusteluihin ja samalla hänen kotiaan myllättiin.

– Kyllä mä siinä hetken mietin, että mitähän helvettiä nyt tapahtuu. Ei ollut käsitystä, että minut tällaiseen liitetään. Poliisi toimi fiksusti ja kertoi heti mistä on kyse. Toki muistin tämän Ruisrockin älynväläyksen sitten, Haber kertoi.

– Tiesin, ettei kotonani ole punaviiniä vahvempaa tavaraa. Luulin, että kotietsinnässä kaapit olisi tyyliin vedetty rikki ja jääkaapista jukurtit pitkin pöytiä. Tulin eteiseen ja katsoin, että kämppähän on kuin asuntonäyttöön olisi tullut. En tiedä, mitä siellä pengottiin. Sain siitä toki jonkinlaisen raportin, Haber muistelee erikoista tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja