Mainos

Sampo-ryhmä tehostaa kiinteistöjensä hoitoa

Työeläkeyhtiö Varma-Sampo ja Sampo-konserni keskittävät kiinteistöjensä hoitopalvelut yhdessä omistamaansa Kiinteistövarmaan ja laajentavat sen tehtäväkenttää. Ratkaisun myötä Kiinteistövarmasta tulee tulee Suomen suurin kiinteistöhallintopalvelujen tuottaja. Yhtiö saa hoitaakseen myös vahinkovakuutusyhtiö Ifin ja henkiyhtiö Kalevan omistamat kiinteistöt.

Sampo on Ifin suurin omistaja, ja Kalevan kanssa ryhmä tekee muutoinkin paljon yhteistyötä. Noin puolet Varma-Sammon ja Sammon kiinteistöyksiköiden henkilöstöstä siirtyy vanhoina työntekijöinä Kiinteistövarman palvelukseen. Kiinteistöjen ylläpidon lisäksi yhtiö saa hoitaakseen vuokraustoiminnan myös pääkaupunkiseudulle. Lisäksi sen toimintaan tulee rakennuttaminen ja tilojen korjaaminen.

Kiinteistövarman hoitoon tulevien kiinteistöjen arvo on yli 3 miljardia euroa. Hallinnoitavia vuokrasopimuksia on noin 11000, joista asuntoja on noin 7000.

Kiinteistövarman toimitusjohtaja Aki Puska kertoi, että yhtiö pyrkii jatkossa laajentamaan palvelujen tarjontaa myös omistajayhtiöiden kiinteistöjen ulkopuolelle. Sen sijaan nyt ei olla etsimässä kumppania yhtiön omistajaksi.
Työeläkeyhtiö Ilmarinen kertoi vastikään, että se on myymässä osan kiinteistöjensä huollosta ja hoidosta vastaavasta yhtiöstä. Kiinteistövarman omistajat päättävät jatkossakin muiden muassa omistamiensa kiinteistöjen myynnistä ja kiinteistöjen arvoon vaikuttavista tekijöistä kuten niiden kehittämisestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.