Mainos

Sampo Pankin ongelmat jatkuvat

Sampo Pankin ongelmat jatkuvat.

Sampon verkkopankissa oli jälleen iltapäivällä noin tunnin pituinen käyttökatkos. Sampo Pankki ei halunnut kommentoida ongelmia MTV:n uutisille.

Eilen pankki päätti paikata tietojärjestelmäsotkujen ryvettämää mainettaan ja hyvittää kaikille henkilöasiakkailleen neljän kuukauden palvelumaksut.

Pankille on tulvinut valituksia henkilöasiakkailta, jotka eivät ole pystyneet käyttämään tilillä olevia rahojaan pankin vaikeuksien vuoksi.

Kilpailijat saavat lisää asiakkaita

Isoimmat kilpailijat, osuuspankit ja Nordea, ovat viime päivinä saaneet uusia asiakkaita etenkin yrityspuolelta, kun aluksi Sampo Pankin it-ongelmiin tuskastuivat yksityisasiakkaat ja perheet.

- Yrityspuolella alkaa olla kyse sadoista asiakkaista. Kappalemääräisesti isoja yrityksiä on tietysti vähemmän ja pk-yrityksiä enemmän, kuvailee varatoimitusjohtaja Erkki Böös OP-keskuksesta.

Nordeaan on viime päivinä siirtynyt yrityspuolelta etenkin maksuliikenneasiakkaita. Pontimena ovat olleet Sampo Pankin maksuajojen ongelmat.

Viestintäjohtaja Lauri Peltolan mukaan Nordeaan on jo siirtynyt 1500 Sampo Pankin yksityisasiakasta. Lisäksi tuhansia siirtoja on paraikaa työn alla.

Osuuspankkeihin Sampo Pankin kuukauden kestäneet ongelmat ovat tuoneet jo noin 8000 yksityisasiakasta. Böös arvioi asiakasvirran olevan yli kaksinkertaista normaaliin nähden ja asiakaspoistumankin normaalia alhaisemmalla tasolla.

- Jatkuessaan tämä alkaa tietysti vaikuttaa markkina osuuksiin, sanoo Böös.

Kaikkiaan Sampo Pankin uskotaan menettäneen jopa 15 000 - 20 000 asiakasta, mutta pankki itse arvioi määrän selvästi alhaisemmaksi. Sampo Pankin viestintäjohtaja Hannu Vuolan mukaan valtakirjan pankin vaihtamisesta on jättänyt "yli tuhat mutta alle viisituhatta" asiakasta.

- Markkinaosuusarvioita on vielä ihan liian aikaista tehdä. Meillä on kuitenkin miljoona asiakasta kaikkiaan, painottaa Vuola.

Tampere kyllästyi ongelmiin

Myös Tampereen kaupunki on kyllästynyt Sampo Pankin jatkuviin ongelmiin. Kaupunki on päättänyt siirtää palkanmaksunsa pois Sampo Pankista, ainakin toistaiseksi.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Päätöksen syynä on, että hieman yli tuhat tuntipalkkaista kaupungin työntekijää ei saanut palkkaansa palkkapäivänään tiistaina. Osa ei saanut rahoja vielä eilenkään.

Rahoitusjohtaja Arto Vuojolaisen mukaan palkat maksetaan nyt muuta kautta siihen saakka, että asioiden hoituminen Sampo Pankissa varmistuu.

Vuola sanoi, että palkanmaksu takkuili tiistaina myös muualla kuin Tampereella. Vuolan mukaan myöhässä olivat noin 3000 henkilön palkat.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.