Sami Lepistön menettänyt HIFK vahvistuu "erittäin monipuolisella" jenkkipuolustajalla

HIFK on vahvistanut takalinjojaan 24-vuotiaalla Luke Martinilla. Yhdysvaltalaispuolustaja on tehnyt seuran kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Viime kaudella farmisarja ECHL:ssä Utah Grizzliesin riveissä pelannut 188-senttinen ja 99-kiloinen Martin on Carolina Hurricanesin varaus vuodelta 2017.

Oikealta laukova pakki on pelannut AHL:ssä 40 ottelua tehopistein 1+9 ja ECHL:ssä 101 ottelua pistein 20+54=74.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta. Tämä on hieno seura ja sillä on upea historia, jonka aistii heti. Tunsin oloni heti tervetulleeksi. Olen äärimmäisen kilpailuhenkinen puolustaja, joka on valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen, Martin sanoo HIFK:n tiedotteessa.

Torstaina joukkueeseen liittynyt Martin pelaa HIFK:ssa numerolla 2.

– Luke on pelannut koko uransa kovan kilpailun alla. Hän on ollut mukana USA:n maajoukkueen kehitysohjelmassa ja Michiganin huippuyliopistossa. Hänellä on nyt muutama kausi ammattilaisuraa takana ja hän tulee motivoituneena Suomeen ottamaan seuraavan askeleen uralleen. Saamme Lukesta erittäin monipuolisen puolustajan, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen arvioi.

HIFK sai aiemmin tällä viikolla jobinpostia, kun tähtihankinta Sami Lepistö joutui lopettamaan uransa lääkärintarkastuksessa ilmenneen sydänlöydöksen vuoksi. Konkaripakki oli tehnyt HIFK:n kanssa keväällä 1+1-vuotisen sopimuksen.

Lue myös:

    Uusimmat