HIFK:lle raju takaisku: huippuvahvistus Sami Lepistö joutuu lopettamaan uransa

HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt suomalaispuolustaja Sami Lepistö joutuu lopettamaan pelaajauransa.

HIFK tiedotti tiistaina, että Lepistöllä diagnosoitiin lääkärintarkastuksessa sydänlöydös, joka estää ammattilaisuran jatkumisen. 

Lisätutkimusten jälkeen pelaaminen ei ollut enää suositeltavaa. Riski on pieni, mutta se on kuitenkin olemassa. Into oli kova ja olisin halunnut olla mukana tässä jengissä, mutta terveys on tietenkin aina etusijalla, Lepistö toteaa tiedotteessa.

38-vuotias puolustaja teki HIFK:n kanssa keväällä 1+1-vuotisen sopimuksen, muttei ehtinyt pelata seurassa peliäkään, joten luonnollisesti isku on kova myös seuralle.

– Terveys edellä mennään, vaikka harmittaakin paljon Samin puolesta. "Leppä" pelasi upean uran ja haluammekin toivottaa koko seuran puolesta Samille kaikkea hyvää tulevaisuuteen, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo.

Jokerit-kasvatti pelasi menestyksekkään uransa aikana 176 NHL-ottelua. Tämän lisäksi Lepistö pelasi KHL:ssä 466 ottelua ja kokemusta kertyi myös SHL:stä, SM-liigasta sekä Sveitsin liigasta.

Leijonia Lepistö edusti neljissä MM-kisoissa ja kolmissa olympialaisissa. Palkintokaappiin kertyi yksi MM-kulta, yksi MM-pronssi ja kaksi olympiapronssia. 

Seurajoukkuetasolla Lepistö voitti kaksi SM-hopeaa.

 

Lue myös:

    Uusimmat