HIFK löysi huippupaikkaajan Sami Lepistölle – kultaleijonalle monivuotinen sopimus

Puolustaja Petteri Lindbohm siirtyy kolmivuotisella sopimuksella HIFK:hon. Suomen paidassa MM- ja olympiakultaa juhlineen Lindbohmin sopimus sisältää ulkomaanoption, joka oikeuttaa ulkomaansiirtoon kahden viimeisen kauden aikana.

HIFK-kasvatti Lindbohm kiekkoli viime kauden Ruotsin SHL:ssä Frölundan joukkueessa. 52 runkosarjan ottelussa 29-vuotias puolustaja keräsi pisteet 6+8. Pudotuspeleissä 13 ottelua tuottivat kaksi syöttöpistettä.

Lindbohm on aiemmin urallaan pelannut myös NHL:ssä, jossa hän on esiintynyt 49 ottelussa St. Louis Bluesin ja Florida Panthersin paidassa. Lindbohm on pelannut myös kolme kautta Sveitsin liigassa. SM-ligassa Lindbohm on aiemmin edustanut Porin Ässiä ja Jokereita.

– Fiilis on ihan loistava. Pääsen hyppäämään mukaan huippujoukkueeseen jossa on todella hyvä meininki. Viime vuodet ovat olleet kiireisiä, ja viime keväänä ajatus kotona asumisesta kirkastui. Perhe-elämän sovittaminen aina uuteen osoitteeseen ja ympäristöön on haastavaa, Lindbohm sanoo HIFK:n tiedotteessa.

Lindbohm on kuulunut viime vuodet Suomen maajoukkueen runkopuolustajiin. Hän oli Leijonien joukkueessa voittamassa historiallista ensimmäistä olympiakultaa vuonna 2022 ja vuonna 2019 maailmanmestaruutta. Viime kevään MM-joukkueessa Lindbohmia ei nähty.

HIFK:n puolustus koki kovan kolauksen, kun Sami Lepistön ilmoitettiin aiemmin tällä viikolla lopettavan uransa sydänlöydösten vuoksi. Lindbohmissa HIFK saa Lepistölle kovan paikkaajan.

– Meidän oli reagoitava alkuviikon uutisiin, ja mielestäni onnistuimme siinä. Olemme olleet Petterin kanssa yhteydessä aiemminkin, ja on hienoa, että hän päätti tulla HIFK:hon. Petteri tuo kokemuksellaan ja luotettavuudellaan joukkueeseen loistavan lisän, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo seuran tiedotteessa.

Aiemmin torstaina HIFK kertoi tehneensä 1+1-vuotisen sopimuksen yhdysvaltalaispuolustajan Luke Martinin kanssa.
 

  

Lue myös:

    Uusimmat