Sportilta kova hankinta – Toronton ykkösvaraus siirtyy Vaasaan

SM-liigassa pelaava Vaasan Sport on tehnyt yksivuotisen sopimuksen kanadalaispuolustajan Stuart Percyn kanssa.

Ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan siirtyvä Percy saapuu SM-liigaan Pohjois-Amerikan AHL-sarjasta. Viime kaudella loukkaantumisesta kärsinyt Percy pelasi Belleville Senatorsissa viisi ottelua.

Kaikkiaan Percy on pelannut AHL:ssä 341 ottelua tehoilla 21+109=130. NHL:ssä Percy on pelannut 12 ottelua Toronto Maple Leafsin paidassa.

Toronto varasi vuonna 1993 syntyneen Percyn vuoden 2011 varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella numerolla 25.

Vaasan Sportin päävalmentaja Risto Dufva sanoo seuran tiedotteessa olevansa tyytyväinen löytyneeseen puuttuvaan palaseen.

– Ollaan jo kuukausia kasattu joukkuetta ja haluttiin katsella rauhassa, mitä markkinoilla on. Tällainen palanen on puuttunut. Itselläni on vahva usko, että tämä on oikeanlainen mies meidän sapluunaan, Dufva sanoo.

– Percy on mies parhaassa iässä ja hänellä on paljon kokemusta Pohjois-Amerikasta. Viime kaudella hänellä oli käsivamma, joten kausi jäi lähes pelaamatta. Nyt hänellä on kova halu tulla Eurooppaan, etenkin Suomeen.

Percy puolestaan sanoo kuulleensa Suomesta ja SM-liigasta hyviä arvioita muilta pelaajilta.

– Suomi on ollut aina kiinnostava jääkiekkomaa. Joukkuekavereitani on pelannut Liigassa ja tiedän, että Liiga on erittäin kilpailullinen sarja. Vaasa kiinnosti heti ja olinkin kuullut jo etukäteen hyvää sekä kaupungista että energisistä faneista.

Sportin urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä kuvailee Percyä erittäin monipuoliseksi puolustajaksi, joka pystyy pelaamaan kovalla tasolla molempiin suuntiin. Myös erikoistilanteet luonnistuvat uudelta hankinnalta. Jämsän mukaan Percy on taitava pelaaja, jolla on hyvä liike, eikä mies kaihda myöskään kovaa peliä.

– Tässä on joukkue, jolla aloitamme ja katsomme tilannetta sen jälkeen.

Percyn sopimukseen on kirjattu kahden kuukauden koeaika.

Lue myös:

    Uusimmat