Samantha valitsi ensitreffeille epämukavan asun – joutui viikoksi sairaalaan

Farkkumuoti 2021: Tällaista denimiä muotitietoinen pukee päällensä 3:06
Millaiset farkut ovat nyt kovassa huudossa? Videollaan esitellään vuoden 2021 muotitärpit.

Tiukat korkeavyötäröiset farkkushortsit hiersivät erään amerikkalaisnaisen alapäätä kokonaisen päivän. Ihon rikkoutuminen johti bakteeri-infektioon ja viikon sairaalareissuun.

25-vuotias Samantha sai oppia kantapään kautta, miksi mukavat vaatteet ovat myös terveysteko. Pohjois-Carolinassa asuva nainen sai hiertävien vaatteiden vuoksi vakavan ihon bakteeri-infektion ja verenmyrkytyksen, jotka veivät hänet sairaalaan useaksi päiväksi.

Tapaus sattui vuonna 2017, jolloin tiukat ja korkeavyötäröiset farkkushortsit olivat kovassa huudossa. Muutaman vuoden jälkeen muotivillityksestä koitunut haitta ei enää nolottanut, joten Samantha päätti jakaa tarinansa TikTokissa. Tähän mennessä video on kerännyt 8,1 miljoonaa katselukertaa.

– Useimmat ihmiset järkyttyivät, että näin voi käydä, mutta olin hyvin yllättynyt siitä, kuinka moni kertoi saman tapahtuneen heille, Samantha sanoo BuzzFeed-mediasivustolle antamassaan haastattelussa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ensitreffeiltä teho-osastolle

Samantha puki tiukat korkeavyötäröiset farkkushortsit ylleen ensitreffeille mennessään. Koko päivän kestäneen tapaamisen aikana hän joutui monesti nykimään hiertäviä alushousujaan alaspäin. Hän tajusi pukeutuneensa epämukavasti, mutta yritti sinnitellä ja nauttia ajastaan.

Seuraavana päivänä Samantha tunsi vointinsa huonoksi. Hän huomasi ison paiseen kohdassa, jota alusvaatteet olivat hinkanneet. Pian patissa alkoi tuntua sykkivää ja pistävää kipua.

Samantha lähti lääkäriin, jossa hänelle määrättiin antibiootteja mahdollisen ihotulehduksen hoitoon. Kuuri tuli kuitenkin liian myöhään. Päivä reseptin saamisen jälkeen Samantha tuli todella sairaaksi. Hän hytisi ja hänen kehoaan särki voimakkaasti. Hän ei saanut henkeä tai pystynyt kävelemään.

Samantha esittelee videollaan, millainen asu hänellä oli yllään kohtalokkaana päivänä. Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Äiti kiidätti tyttärensä päivystykseen, josta Samantha siirrettiin teho-osastolle. Hänellä todettiin selluliitti eli ihon sidekudoskerroksen tulehdus sekä verenmyrkytys. Vaikka lääkärit eivät osanneet satavarmasti sanoa, että sairastuminen johtui tiukoista housuista, se on loogisin selitys.

Samantha oli kokonaisuudessaan viikon sairaalassa ennen kotiuttamista. Hänelle määrättiin lepoa, mutta siitä huolimatta selluliitti palasi kuukauden jälkeen. Se hoidettiin pois päiväjärjestyksestä antibiooteilla.

Anaaliabsessi on yleinen vaiva

BuzzFeedin tavoittama lääkäri Carmen Fong kertoo, että vastaavat infektiot ovat usein seurausta anaaliabsesseista. Anaaliabsessit ovat varsin yleinen vaiva, jonka taustalla on peräaukossa sijaitsevien anaalirauhasten tulehtuminen. Lopputuloksena takapuoleen syntyy kivulias paise.

Fong uskoo, että Samanthan tapauksessa pitkään takapuolta hiertäneet housut rikkoivat naisen ihon, jolloin vaatteisiin kertyneet bakteerit pääsivät livahtamaan ihon sisälle.

Duodecim-lehti kertoo, että yleensä kipeät paiseet tulisi avata vuorokauden sisällä diagnoosista. Hoidon pitkittyminen voi johtaa Fongin mukaan tilanteen pahenemiseen ja jopa hengenvaaralliseen verenmyrkytykseen erityisesti henkilöillä, joiden immuunipuolustuksessa on puutteita. Septinen potilas tulee leikata mahdollisimman nopeasti.

Tiukkojen housujen terveyshaitat

Fong suosittelee käyttämään löysiä puuvillaisia alusvaatteita ja tuulettamaan alapäätä aina kuin mahdollista. Jos vaatteet tuntuvat epämukavilta, kannattaa kehoaan kuunnella ja tehdä tarvittavat toimet olon helpottamiseksi.

Mikäli peräaukon tuntumassa tuntuu kipua, tulisi kohta puhdistaa lämpimällä vedellä ja antaa sen sitten hengittää ilman alushousuja. Yleiskunnon nopea huononeminen on syy ottaa yhteys lääkäriin.

Onneksi nykymuoti suosii löysempiä housuja, sillä alapään puristamisesta tiukkoihin vaatteisiin voi koitua muutakin haittaa. Tiukkojen ja hengittämättömien housujen käyttö saattaa synnyttää peppufinnejä. Puristavat alushousut voivat myös heikentää sperman laatua tai aiheuttaa peräaukon paiseen.

Ja onneksi Samanthan tarinassa on kultareunus. Treffiseura pysyi hänen rinnallaan koko sairastamisajan ja sen jälkeenkin. Kolmen vuoden jälkeen pari on edelleen yhdessä.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Eivätkö farkut istu? Näillä kahdella nopealla vinkillä saat housut istumaan vyötäröltä paremmin 1:16
Katso videolta kaksi vinkkiä, joilla saat farkut istumaan paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat