Mainos

Sallan raja-asema yhä kiinni

Sallan rajanylityspaikan Venäjän-puoleinen rajapuomi pysyi tänäkin aamuna yhä tiiviisti suljettuna. Rajavartioalueen päällikön Antti Varrion mukaan venäläiset eivät avanneet rajaansa sovittuun aamuseitsemään mennessä, eikä venäläisiltä myöskään tullut minkäänlaista ilmoitusta puomin pysymisestä kiinni.

-Neuvotteluihin venäläisten kanssa ei ole päästy, Varrio sanoo. Varrio pitää mahdollisena, että neuvottelut venäläisosapuolen kanssa voitaisiin aloittaa joko torstaina tai perjantaina. Varrio kuitenkin painottaa, että Venäjällä olisi ilman neuvottelujakin tilaisuus avata rajansa. Suomen puolella raja on auki. Varrion mukaan raja-asemalle on tullut jonkin verran tiedustelusoittoja rajanylityshankaluuksista. Hänen mukaansa on kuitenkin vaikea arvioida, miten paljon venäläisten sulku on vaikeuttanut ihmisten matkantekoa. Jonoja ei sen sijaan ole Sallan rajalle syntynyt.

-Vuoden alusta tästä on mennyt yli noin 3000 ihmistä, joten mistään vilkkaasta rajanylityspisteestä ei ole kysymys, Varrio huomauttaa. Venäjä katkaisi kulun Sallan vastaiselle rajanylityspaikalle maanantaina. Tempaus liittynee Sallan kunnan tekemään päätökseen olla toimittamatta sähköä Venäjän-puoleiselle raja-asemalle. Venäjä on Sallalle velkaa 50000 markan sähkölaskun.
(STT)
Sallan kunta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.