Salkkarit-Iidan saappaisiin astunut Pinja Kanon avoimena: Ilkeät kommentit satuttivat

Iida näkee hallusinaatioita 0:41

Salattujen elämien Iidaa näyttelevä Pinja Kanon koki kovia suorituspaineita astuessaan Rosa Rusasen saappaisiin viime maaliskuussa.

Näyttelijän työ Suomen katsotuimmassa päiväsarjassa ei ole aina helppoa. Sen sai kokea Iidan rooliin hypännyt Pinja Kanon viime keväänä. 

Kanon tutustui roolihahmoonsa Iidaan lyhyellä varoitusajalla viime keväänä ja aloitti lähes heti roolissa. Kanon otti tehtävän vastaan hyvällä asenteella, mutta ei osannut arvata, mihin itsensä laittaa. 

– Minulle tuli hieman yllätyksenä se, kuinka tosissaan ihmiset seuraavat sarjaa. Jos olisin tiennyt, mitä tuleman pitää, olisin varmasti harkinnut toisen kerran sarjaan mukaan lähtemistä. En kuitenkaan kadu päätöstäni, Kanon sanoo. 

Iidan saappaisiin astuminen ei ole ollut helppo tehtävä. Näyttelijä oli ehtinyt kerätä omat fanijoukkonsa, mikä aiheutti Kanonille suorituspaineita. Hänen roolisuoristuksensa lytättiin ja ruutuun vaadittiin takaisin "vanhaa" Iidaa. 

– Pahana päivänä ilkeät kommentit satuttivat, koska olin yrittänyt parhaani kuvauksissa ja sitten joku kommentoi, että en osaa näytellä. Ajattelin, että mitä pahaa olen tehnyt, että ansaitsen tällaisia kommentteja. Olen ottanut työn vastaan, Kanon muistelee.

– Pääsin ilkeistä kommenteista yli, ajattelemalla, että tiedän, kuka itse olen ja missä olen hyvä. Olen nyt tämän asian kanssa jo melko sinut. Olen vain päättänyt olla välittämättä ilkeistä kommenteista. Olen onneksi saanut tukea läheisiltä ja kollegoilta.

Nykyään hänet tunnistetaan jo kadullakin. Fanit ovat alkaneet tottua uuteen Iidaan, ja Kanon saa yhä enemmän positiivista palautetta roolistaan. Julkisuus on kuitenkin hänelle täysin uusi asia. 

– Olen huomannut, että minut tunnistetaan jo kadulla. Ihmiset, jotka ovat lähestyneet minua, ovat olleet tosi mukavia. Onhan se silti outoa, kun olen pystynyt aiemmin kävelemään ihan rauhassa julkisilla paikoilla, Kanon sanoo.

– Nyt telkkaristakin on alkanut tulla sellaisia jaksoja, joita voi jo itse katsoa. Ensimmäisistä jaksoista en ollut itsekään aivan liekeissä, Kanon naurahtaa. 

Iidalla on edessään vaikeat ajat, kun hän kamppailee huumeongelmansa kanssa. Riistäytyvätkö Iidan ongelmat käsistä? 

– Näyttelijän kannalta on aina mielenkiintoista, kun hahmolle tapahtuu jotakin dramaattista. Iida on aina ollut aika kiltti tyttö, joten katsojille voi olla järkytys nähdä hänet käyttämässä huumeita. Jotkut kohtaukset ovat hyvin rankkojakin, Kanon sanoo. 

Salatut elämät arkisin MTV3-kanavalla kello 19.30. Jaksot ennakkoon MTV Katsomossa kello 20.00. 

Lue myös:

    Uusimmat