Salaperäinen suomalaismiljardööri Poju laajentaa bisneksiään

Suomalainen liikemies Chaim "Poju" Zabludowicz haluaa perustaa ravintolan Tampereelle.

Kiinteistöjä ympäri maailmaa omistava Poju haluaa Ilta-Sanomien mukaan perustaa Tampereen Hämeenpuistoon puistoravintolan.

Ravintolabisneksen lisäksi salaperäisellä liikemiehellä on myös muita kytköksiä suomalaiseen liike-elämään. Mies omistaa noin viidesosan Tampereen Tapparasta sekä osuuksia Helsingin Areenasta ja Töölön jalkapallostadionista. Poju omistaa osan myös Wingo-lentoyhtiöstä, joka liikennöi Suomessa.

Tampereelta kotoisin oleva Poju nousi suuremman yleisön tietoisuuteen viime kesänä, kun hän kestitsi poptähti Madonnaa ja tämän seuruetta huvilallaan Pernajan Sarvisalossa Porvoon lähistöllä.

Pernajan huvilan hinta on 2,5 miljoonaa euroa. Hinta selvisi, kun mies myi tilukset perheensä omistamalle lichensteinilaiselle yhtiölle vuonna 2004. Yhtiön nimi on idearikkaasti The Poju Zabludowicz Family Settlement. Huvilalla on 12 hehtaaria metsää sekä tennis- ja helikopterikenttä, jolle Madonnakin laskeutui viime kesänä kopterilla.

Huhtikuussa uutisoitiin Pojun ostaneen WSOY:n kesäpaikan Suvikummun, joka niin ikään sijaitsee Sarvisalossa. Runsaan 10 hehtaarin tila ja noin 100 ihmisen majoitustilat siirtyivät Poju Zabludowicz Children´s Settelement -säätiölle huhtikuun alkupuolella.

Kiinteistökaupoilla huiman omaisuuden tehneen Pojun omaisuuden arvioitiin huhtikuussa olevan peärti 1,72 miljardia euroa. Miehen johtama Tamares Group omistaa lukuisia arvorakennuksia ja kasinoita muun muassa Las Vegasissa, New Yorkissa ja Lontoossa. Sunday Timesin mukaan Pojun hallussa olisi jopa 40 prosenttia Las Vegasin keskustan kiinteistöistä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat