Salakuvat: A4:n kauniimmat vaatteet

Seuraavan sukupolven Audi A5 tulee markkinoille tänä vuonna. Mallistoon kuuluu luonnollisesti myös varsin hyvään myyntimenestykseen noussut A5 Sportback.

Auto jakaa perustekniikan nykyisen A4:n kanssa. Siten esimerkiksi moottorit ja sisustuksen uutuudet ovat jo pääasiassa tuttuja. Suurin kiinnostus tässä vaiheessa siis kohdistuu luonnollisesti muotoiluun. Vielä maskien peitossa olevan auton päälinjat ovat nähtävissä, mutta yksityiskohdissa voi olla vielä yllätyksiä. Esimerkiksi yksi näissä salakuvissa huomiota kiinnittävä seikka on ajovalot, jotka ovat vielä maskien peitossa, eikä perinteistä L-kuviota ole havaittavissa. Myös takavalot saavat A4:sta tuttua terävämpilinjaista ilmettä.

Moottorivalikoima tulee noudattelemaan A4:n linjaa. Bensapuolella on vaihtoehtoja 1,4-litraisesta 150 hevosvoimaisesta neloskoneesta S5:n keulalta löytyvään ahdettuun 3,0-litraiseen V6:een, joka tuottaa 354 hevosvoimaa. Dieseleiden osalta mallistosta mallisto alkaa 2,0-litraisen 150-hevosvoimaisesta versiosta ja jatkuu 3,0-litraisen koneen 272-hevosvoimaiseen versioon. Tarjolle on mahdollisesti tulossa myös A6:sta tuttu tuplaturbodiesel, joka tuottaa 326 hevosvoimaa.

Sporttimalleilla on luonnollisesti tärkeä rooli A5:n mallistossa ja tarjolle on tulossa S5:n lisäksi luonnollisesti myös RS 5. Se tekee paluun ahdettujen moottorien maailmaan uudella V6-koneella, joka tulee tarjoamaan noin 500 hevosvoimaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja