Mainos

Saksassa yli neljä miljoonaa työtöntä

Saksalaisten työttömien määrä kohosi lokakuussa yli neljän miljoonan ensi kertaa maan yhdistymisen jälkeen. Korkea lukema loi epäilyksen Saksan talouden elpymistoiveille.

Saksassa oli lokakuussa 4 040 000 henkilöä työtä vailla. Työttömien määrä lisääntyi syyskuusta lokakuuhun 41 000:lla, mikä on poikkeuksellisen paljon. Valtiovarainministeri Theo Waigel sanoo kuitenkin, että hallitus leikkaa työttömyyskorvauksia ensi vuonna runsaat 2,3 miljoonaa markkaa.

Koko Saksassa työttömyysprosentti on 10,6, mutta tilanne vaihtelee maan eri osissa. Länsiosassa työttömyysprosentti on 9,4 ja idässä 15,5. Kausivaihtelu on huomioitu lukuihin.

Työttömien määrä on kasvanut voimakkaammin kuin taloustieteilijät osasivat odottaa. Viranomaisten mukaan kasvu saadaan taittumaan, mutta korkea työttömyystaso kuitenkin säilyy.
-Talouskasvu ei ole vielä riittävä. Keskimääräiset työttömyysluvut tänä ja ensi vuonna lienevät noin 3,95 miljoonaa, sanoi työvoimaviranomaisten edustaja Klaus Leven.

Saksan kauppakamari ennusti tällä viikolla, että maan talouskasvu jää ensi vuonna 1,5-2 prosenttiin. Saksan hallituksen aiempien laskelmien mukaan kasvuvauhti olisi 2,5 prosenttia.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.