Saksassa kuluneen vuoden sisällä useita vakavia iskuja tai niiden suunnitelmia – MTV Uutisten kirjeenvaihtajan mukaan nyt peräänkuulutetaan taistelua viharikoksia vastaan

Yhdeksän ihmistä kuoli ja useita loukkaantui viimeöisessä veriteossa Saksassa – tämä tapauksesta tiedetään nyt 3:00
Heikki Piuhola kertoo, miten Saksassa on reagoitu Hanaun iskuun.

Saksassa Hanaun kaupungissa tapahtuneen vesipiippubaareihin kohdistuneen iskun käsittely vilkkaana. MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, että reaktiot ovat olleet voimakkaat läpi puoluekentän. Myös äärioikeistolainen Vaihtoehto Saksalle -puolue tuomitsi teot ”mielivaltaisina ja mielipuolisina”.

Maan presidentti Frank-Walter Steinmeierin pitämä puhe yhteisestä taistelusta viharikoksia vastaan on Piuholan mukaan vedonnut saksalaisiin.

Iskun tekijä on hyvin koulutettu, luvallisia urheiluaseita omistanut 43-vuotias mies. Mies surmasi yhdeksän ihmistä baarien läheisyydessä, sen jälkeen äitinsä, jonka kanssa asui ja lopuksi itsensä.

Saksassa on viimeisen vuoden aikana ollut useita vakavia iskuja tai niiden yrityksiä. Kesällä surmattiin tunnettu pakolaismyönteinen poliitikko, lokakuussa tapahtui ihmishenkiä vienyt isku synagogaan ja viime perjantaina useita otettiin kiinni moskeijaiskun suunnittelusta.

Piuhola kertoo, että iskuja on hankala estää. Osaltaan tätä vaikeuttaa se, että monesti hyökkääjät toimivat yksin.

Lue myös:

    Uusimmat