Mainos

Saksan talouspolitiikka uusille raiteille?

Saksan uuden hallituksen kokoonpano enteilee muutosta erityisesti maan talouspolitiikkaan. Hallituksen todellinen vahva mies, tuleva valtiovarainministeri Oskar Lafontaine haluaa, että Saksan keskuspankki ja myös Euroopan keskuspankki kuuntelevat tarkemmin poliitikkojen ohjeita.

Lafontaine on kahminut itselleen sekä Eurooppa-asioita, että ennen talousministeriölle kuuluneita kansantalouskysymyksiä. Lafontainen oletetaan muuttavan tuntuvasti Saksan linjaa Euroopan talous- ja rahaliitossa. Keskuspankkiirien on jatkossa kuunneltava herkemmin poliitikkoja eikä Saksa toisaalta enää halua leimautua himosäästämisen puolestapuhujaksi valuuttaunionissa.

Kaikkia Lafontainen linja ei tuleva liittokanslerin Gerhard Schröderin leirissäkään miellytä. Tänään talousministeriksi kaavailtu puolueeton tietokonemiljonääri Jost Stollmann ilmoitti vetäytyvänsä hallituksesta koska talousministeriön valtaa karsitaan.

Suomenkin keskeinen keskustelukumppani EU-näyttämöllä on jatkossa ulkoministeriksi nouseva Joschka Fischer, vihreiden ehdoton ykkösmies ja entinen ääriradikaali. Fischer on vakuuttanut edustavansa jatkuvuutta, mutta hänen johdollaan Saksa tuskin kuitenkaan lähtee yhtä hanakasti mukaan Naton vetämiin sotilaallisiin operaatioihin.
(MTV3/Tapio Nurminen)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.