Mainos

Saksalaisprofessori tarkistaisi tuhannen poliitikon lopputyöt

Saksalaisprofessori haluaa tarkistaa tuhannen poliitikon akateemiset lopputyöt plagioinnin varalta. Professori Uwe Kamenz Dortmundin ammattikorkeakoulusta kertoi Die Welt -lehden haastattelussa pyytäneensä useilta sadoilta saksalaispoliitikoilta heidän akateemisia lopputöitään tarkistettavakseen.

Projektin tarkoitus on professorin mukaan saattaa loppuun Saksaa puhuttanut plagiointiskandaali, joka sai alkunsa, kun puolustusministeri Karl-Theodor zu Guttenberg jäi kiinni tohtorinväitöskirjansa kopioimisesta. Paljastus johti ministerin eroon.

Kamenzin mukaan hänelle on vastannut 70 niistä 460 poliitikosta, joihin hän on ottanut yhteyttä. Pieni osa on lähettänyt hänelle lopputyönsä. Kamenzin tarkistuslistalta löytyvät muun muassa liittokansleri Angela Merkel ja useita ministereitä.

Kamenz sanoo uskovansa, että jokainen plagiointiin turvautuva paljastuu lopulta – viimeistään siinä vaiheessa, kun lopputyö julkaistaan internetissä. Kamenz etsii plagiaatteja järjestelmällä, joka skannaa tekstiä ja vertaa sitä muihin epäilyttävien vastaavuuksien varalta.

(MTV3 – STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.