Saksalaispajan rääkkäämä Audi on täysin mielipuolinen perheauto – 270 000 euron hintaisessa superfarkussa ei ole hiilikuitua säästelty

ABT rääkkäsi Audin superfarmarista todellisen hirviön 2:00
ABT rääkkäsi Audin superfarmarista todellisen hirviön.

Audi RS6 on yksi maailman suorituskykyisimmistä farmareista. Se ei kuitenkaan ole estänyt saksalaispajaa ottamasta siitä vieläkin enemmän tehoja irti.

Saksalainen tuunauspaja ABT on päässyt käsiksi Audin uusimpaan RS6 Avant -superfarmariin ja nostanut sen teho- ja vääntölukemia varsin reippaalla kädellä. Mitään tarvetta kyseiseen toimenpiteeseen ei kuitenkaan varsinaisesti ole, sillä auto on vakionakin sen verran menevää sorttia.

ABT:n käsittelemä RS6 Avant kantaa nimeä ABT RS6-R. Sille on tehty käytännössä samat taikatemput kuin taannoiselle RS7-R:lle, mutta mikäli kyytiin pitää saada ihmismatkustajien lisäksi koira, lastenvaunut tai vaikka mökkiviikonlopun tykötarpeet, niin farkkumalli on huomattavasti käytännöllisempi ratkaisu.

Hiilikuitua ja lisää tehoa

RS6:n keulilta löytyvästä 4,0-litraisesta kaksoisahdetusta V8:sta on kiusattu esiin 140 lisähevosta ja 120 extranewtonmetriä vääntöä. Lopputuloksena on vain 3,2 sekunnissa nollasta sataan kiihtyvä perhefarmari. Samoihin lukemiin yltää muun muassa McLaren 570S -superauto. ABT-Audin tarkat strategiset lukemat ovat 740 hevosvoimaa ja 920 newtonmetriä.

ABT ei ole tyytynyt pelkän voimanlähteen piristämiseen, vaan myös auton ulkonäköä on ehostettu. Hiilikuitu on ollut projektin kantava teema, sillä sitä löytyy muun muassa etupuskurista, peileistä ja takadiffuusorista. Vanteet ovat 22-tuumaiset ja spoilerikin on perusmallia ärhäkkäämmän näköinen.

Ihan halpa uuden RS6 Avantin ABT-käsittely ei ole, sillä lystistä on pulitettava 70 000 euroa. Auto itsessään maksaa Suomessa noin 200 000 euroa. RS6-R-pakettia on tarjolla vain 125 kappaletta.

Lähde: ABT

Lue myös:

    Uusimmat