Audi esitteli uuden superfarkun – tässä on tolkuttoman ärhäkkä RS 6 Avant

Uusi Audi A6 Avant – farkkujen terävä keihäänkärki 1:07
Tältä näyttää viime vuonna esitelty tavallinen A6 Avant.

Kimi Räikkösenkin tallista aikoinaan löytyneen Audi RS 6 Avantin uusi sukupolvi on julkistettu. Pohjois-Amerikassa uutukainen on otettu vastaan riemunkiljahduksin, sillä RS6-farkku saapuu myös uuden mantereen jälleenmyyjille edeltäjistään poiketen.

Kerrotaan se nyt heti: Uudessa RS 6 Avantissa on 600 hevosvoimaa, joista on kiittäminen 4,0-litraista kaksoisahdettua V8:aa. Nollasta sataan isokokoinen perhefarkku ampuu 3,6 sekunnissa, mutta huippunopeus on tuttuun tapaan rajoitettu 250 kilometriin tunnissa.

Audi on kuullut amerikkalaisasiakkaidensa toiveet, ja superauton suorituskyvyn perheauton koppaan yhdistävä RS 6 Avant on ensimmäistä kertaa tarjolla myös Yhdysvalloissa ja KAnadassa.

– Iskemme uudelle markkina-alueelle, jossa on valtavasti potentiaalia, ja jatkamme kasvua entisestään, totesi Audi Sportin johtaja Oliver Hoffmann.

– Läpi RS-malliemme 25-vuotisen historian, on RS 6 Avant ollut yksi ikonisimmista autoistamme, ja sillä on faneja ympäri maailman.

Uusi malli on edeltäjäänsä neljä senttiä leveämpi ja huomattavasti aggressiivisemman näköinen. Auto mukailee perus-A6:n muotoja, mutta särmää on moninkertaisesti enemmän.

Auto saapuu myyntiin vuoden 2020 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat