Mainos

Saksa kiitteli Libyan panosta Jolo-kriisissä

Saksa on ensimmäinen valtio, joka on kiittänyt Libyaa osallistumisesta panttivankineuvotteluihin.

Schroder kiitteli Gaddafin panosta panttivankiselkkauksessa

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder kiittää lämpimästi Libyan johtajaa Muammar Gaddafia siitä, että tämä on edistänyt neuvotteluja ja vaikuttanut omalta osaltaan kuuden panttivangin vapauttamiseen.

Abu Sayyaf-sissien vapauttamat kuusi panttivankia pääsivät lähtemään tänään Filippiineiltä. Heitä kuljettavan libyalaiskonen arvioidaan laskeutuvan Tripoliiin ensi yönä. Abu Sayyaf-sisseillä on panttivankeinaan yhä kuusi ulkomaista panttivankia, heidän joukossaan ovat molemmat suomalaiset.

Eteläafrikkalainen vapaaksi Jololta

Carel Strydom

Eteläafrikkalainen Carel "Callie" Strydom vapautettiin aamulla Jolon saaren panttivankileiriltä ja luovutettiin Filippiinien hallituksen neuvottelijoille.

Eilen vapauteen pääsivät neljä naista, joista yksi on nyt vapautetun Strydomin vaimo, ja yksi mies. Sissien leirissä on yhä panttivankeina seitsemän länsimaalaista ja 12 filippiiniläistä. Neuvottelijat uskovat kaikkien panttivankien vapautuvan viikon sisällä.

Fränti epätoivoinen

Seppo Fräntin kerrotaan olevan epätoivoinen ja huonossa kunnossa

Jolon panttivankileirissä eilen käyneen Filippiinien hallituksen edustajan mukaan suomalainen Seppo Fränti pettyi raskaasti, kun kuuli molempien suomalaisten vankeuden jatkuvan. Sanansaattajan mukaan Fränti oli uhannut tappaa itsensä. -Sanoin hänelle, ettei hän tekisi sitä, koska panttivankeus on pian ohi, sanansaattaja kertoi tänään. Myös Callie Strydom kertoi, että Seppo Fränti on huonossa kunnossa.

Sissit pyrkimässä Malesiaan?

Abu Sayyaf- muslimisissien odotetaan pyrkivän Malesiaan sen jälkeen kun viimeinenkin panttivanki on vapautettu. Lyhyen merimatkan päässä sijaitseva pohjoinen Sabahin osavaltio on toiminut aiemminkin filippiiniläisten muslimikapinallisten turvapaikkana.

Jolo

Sissien pako odotettavissa olevan Filippiinien armeijan hyökkäyksen alta on noussut tärkeimmäksi aiheeksi neuvoteltaessa panttivankien vapauttamisesta. Vaiheittaisten vapautuksien aikana sisseillä on runsaasti aikaa valmistella pakoaan meren yli. Hallituksen edustajat joutunevat lupaamaan, ettei sissien kimppuun hyökätä heti vankien vapauduttua.

Turvapaikan hakeminen muualta kuin Malesiasta näyttää äärimmäisen epätodennäköiseltä. Jopa Libya on jo ilmoittanut, että turvapaikkaa on turha hakea. Toisaalta Filippiinien johto ei myöskään salli sissien pääsyä ulkomaille virallisen turvapaikan suojiin, eivätkä sissitkään ilmeisesti halua paeta Malesiaa kauemmas.

(MTV3-AFP-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.