Mainos

Saksa: Irania vastaan ehkä talouspakotteita

Iranin ulkoministerin mukaan se ei enää neuvottele ydinohjelmastaan Ison-Britannian, Ranskan tai Saksan kanssa.

Talouspakotteet Irania vastaan ovat mahdollisia, sanoo Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier. Kiista ydinohjelmasta kiristää Iranin ja länsimaiden välejä.

- Emme täysin sulje pois talouspakotteiden mahdollisuutta. Voimme vain toivoa, että Iranin hallitus tekee lopullisen päätöksensä asiasta vilpittömin mielin, sanoi Steinmeier tänään tiedotustilaisuudessa Tokiossa.

Iranin ulkoministeri Manouchehr Mottaki puolestaan ilmoitti aamupäivällä, ettei Iran enää neuvottele ydinohjelmastaan EU:n troikan eli Ison-Britannian, Ranskan ja Saksan kanssa. Ulkoministerin mukaan keskusteluja voidaan sen sijaan käydä yksittäisten EU-maiden kanssa.

Iran ja Venäjä päättivät neuvottelunsa

Iranin ja Venäjän neuvottelut Iranin kiistanalaisesta ydinohjelmasta ovat päättyneet, kertoo venäläinen uutistoimisto Interfax. Tietoa ei ole vahvistettu muualta.

Iranin Moskovan-suurlähetystön mukaan iranilaisvaltuuskunta olisi jo poistunut Moskovasta, kertoo Interfax.

Iran ja Venäjä kävivät tänään jo toista päivää neuvotteluja Iranin ydinohjelmasta Moskovassa. Tämän päivän neuvotteluissa olivat mukana molempien maiden asiantuntijat.

Asiantuntijoiden pohdittavana oli muun muassa venäläisten ehdotus, jonka mukaan Iran voisi saada tarvitsemaansa rikastettua uraania Venäjältä. Venäläiset ovat ilmoittaneet olevansa valmiita rakentamaan tätä varten uuden rikastamon.

Länsimaat ovat syyttäneet Irania uraanin rikastamisesta ydinaseiden valmistamiseksi. Iran on vastannut käyttävänsä ydinvoimaa ainoastaan siviilitarkoituksiin.

(MTV3-Reuters-STT-AFP-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.