Mainos

Sairaanhoitajien muuntokoulutus käyntiin EU-rahalla

Sairaanhoitajien muuntokoulutus käynnistyy pikavauhdilla. Koulutettavat aiotaan saada työelämään jopa vuotta normaalikäytäntöä nopeammin.

Terveydenhuoltohenkilöstön muuntokoulutus lääkäreiksi on käynnistymässä Turussa. Opetusministeriö kaavailee koulutuksen tuottavan lääkäreitä varsinkin terveyskeskuksiin. Nopealla aikataululla käyntiin polkaistu koulutus maksetaan osittain EU-rahalla.

Muuntokoulutettavien on tarkoitus valmistua lääkäreiksi puolesta vuodesta vuoteen nopeammin kuin lukiopohjalta opiskelevien.

Nyt valitut 25 lääkäriopiskelijaa siirtyvät yliopiston penkille pika-aikataululla. Päätös muuntokoulutuksen aloittamisesta tehtiin keväällä ja opiskelijat saivat tiedon valinnastaan syyskuun loppupuolella.

Turun yliopisto ei olisi halunnut kiirehtiä, vaan valita opiskelijat normaalin haun yhteydessä ensi vuonna. Opetusministeriö asetti aikataulun kuitenkin rahoituksen ehdoksi.

Koulutuksen kokonaishinta on epäselvä, sillä summaa ei ole pystytty vielä laskemaan. Suunnitelmassa on lähdetty siitä, että kustannukset jäisivät alle tavanomaisen lääkärikoulutuksen.

Koulutus aiotaan toteuttaa osin myös Satakunnassa. Esimerkiksi Poriin perustetaan opetusterveyskeskus.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 12.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.