Mainos

Saimaannorppaa suojellaan: kalastusmenetelmiin rajoituksia

Maa- ja metsätalousministeriö on päättänyt kieltää saimaannorpalle erityisten vaarallisten pyyntitapojen käytön toukokuun alusta lähtien.

Rajoituksilla pyritään ministeriön mukaan parantamaan uhanalaisen saimaannorpan elinolosuhteita. Rajoitukset ovat voimassa osissa Saimaata huhtikuun 2004 loppuun. Rajoitukset tulevat voimaan Suomen Natura-alueisiin kuuluvilla vesialueilla. Rajoitusten piiriin kuuluvat Pyhäselän ja Oriveden saaristot, Joutenveden ja Pyyveden alueet, Katosselän ja Tolvaselän alueet ympäristöineen sekä Lietvesi ympäristöineen, Luonterin ja Ilkonselän vesialueet.

Määräysten mukaan muun muassa kalan tai kalanpalan käyttäminen syöttinä pitkäsiimassa sekä muissa koukkupyydyksissä on kielletty. Kielto ei koske pilkkimistä, onkimista ja uistelua, vaikka niissä käytettäisiinkin kalasyöttiä. Pitkänsiiman käyttö on niin ikään sallittua, jos käytetään syöttinä muuta kuin kalaa tai kalanpalaa. Kiellettyjen listalla ovat useat pyyntivälineet, kuten riimuverkot ja isorysät. Sallittuja pyydyksiä ovat katiskat, merrat ja ns. rantarysät.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.