Majakkarannan teinipuukotuksista kovat syytteet: Viattomat nuoret yritettiin tappaa epäillyn sähkötupakkavarkauden takia

Kuudelle nuorelle vaaditaan rangaistuksia liittyen kolmeen 16-vuotiaan kohdistuneista väkivallanteoista Turun Majakkarannassa viime vuoden marraskuussa.

Syytetyt ovat alle 18-vuotiaita väkivallanteon tapahtuessa.

Nuorten väkivalta on entistä raaempaa – lapsiasiavaltuutettu kertoo, mistä ilmiö johtuu 17:19
Nuorten väkivalta on entistä raaempaa – lapsiasiavaltuutettu kertoo, mistä ilmiö johtuu.

Joukkio etsii sähkötupakkavarasta

Haastehakemuksen mukaan yhdeltä syytetyistä oli varastettu tapahtumailtana Hirvensalossa sähkötupakka.

Joukkioon kuulunut 15-vuotias tyttö oli ollut yhteydessä epäiltyyn sähkötupakkavarkaaseen ja houkutellut häntä tapaamiseen. Tarkoituksena oli pahoinpidellä ja ryöstää epäilty varas.

Sovittu tapaaminen ei kuitenkaan onnistunut. Kun joukkio oli siirtymässä linja-autolla Turun keskustaan, olivat he havainneet Majakkarannassa epäillyn tuntomerkkeihin sopivan henkilön kahden muun nuoren kanssa.

Seurue oli hyökännyt nuorten kimppuun ja syyttäjän käsityksen mukaan pahoinpidellyt nämä. Uhreja oli puukotettu tilanteessa.

Vakavia vammoja täysin sivullisille

Yksi uhreista sai verta vuotaneen pistohaavan keskivartaloonsa, mutta pääsi pakenemaan. Toinen joutui nyrkiniskujen ja potkimisen kohteeksi sekä sai kaksi puukoniskua kylkeen, joiden seurauksia syyttäjä luonnehti hengenvaarallisiksi. Kolmatta oli lyöty ja potkittu joukolla niin, että tekoa jatkettiin uhrin maatessa maassa.

Väkivallan kohteeksi joutuneella kolmikolla ei ollut mitään tekemistä sähkötupakkavarkauden kanssa.

– Esitutkinnan perusteella epäiltyjen väkivallantekojen taustalla oli kostomotiivi. Epäiltyjen tarkoitus oli käyttää väkivaltaa kostona, mutta kostoaikeet kohdistettiin täysin vääriin henkilöihin, poliisi kertoi jo marraskuussa tiedotteessaan.

Kahdelle vaaditaan vuosien ehdotonta vankeutta

Törkeimmät rikosnimikkeet koskevat tapon yrityksiä ja törkeitä pahoinpitelyistä.

Tapauksessa toisesta tapon yrityksestä syytetään yhtä henkilöä ja toisesta tapon yrityksestä on syytettynä kaksi henkilöä. Samassa yhteydessä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä syytetään kolmea henkilöä.

Viittä henkilöä epäillään kolmannen henkilön törkeästä pahoinpitelystä.

Yksi kuudesta syytetystä on syytettynä muiden viiden yllyttämisestä pahoinpitelyihin.

Syyttäjä vaatii vakavimmasta väkivallasta syytetyille, tapon yrityksistä syytetylle kaksikolle usean vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Muille vaaditaan ehdollista vankeutta.

Nuorilla on vanhastaan rikostaustaa.

– Epäillyillä on nuoresta iästään huolimatta runsaasti vakavaa rikostaustaa, muun muassa väkivaltarikoksia, kertoi tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu kertoi marraskuussa tiedotteessa.

Nuorten väkivalta ja häiriökäyttäytyminen yleistyy Turussa 8:53
Nuorten väkivalta ja häiriökäyttäytyminen yleistyy Turussa.

Lue myös:

    Uusimmat