Olutvaras puukotti myyjää Kauniaisissa – törkeä teko tallentui videolle

Olutvaras puukotti myyjää Kauniaisissa – törkeä teko tallentui videolle 0:55
Katso videolta, miten olutvaras kaivaa esiin veitsen ja pistää sillä myyjää.

Olutvarkaus Uudellamaalla Kauniaisissa kärjistyi toissakesänä törkeäksi rikokseksi, kun näpistystä yrittänyt kolmikymppinen mies ryhtyikin törkeään ryöstöön lyömällä myyjää veitsellä.

Rikos tapahtui Kauniaisten S-marketissa heinäkuussa 2020. Päihtynyt mieshenkilö oli kätkenyt reppuunsa 20 olutta ja poistunut myymälästä maksaen muita ostoksia. 

Myymälän vuorovastaava oli kuitenkin lähtenyt olutvarkaan perään, ja valvontakamerat tallensivat käsikähmän myyjän yrittäessä saada olutvarasta pysähtymään.

Mies riuhtoi vastaan, uhkasi lyödä ja lopulta kaivoi repustaan esille suurehkon veitsen, jolla löi myyjää polveen.

Iski rikokseen puuttunutta työntekijää veitsellä

Veitsen käytön avulla olutvaras pääsi irti myyjän otteesta ja poistui paikalta.

Onnekkaasti veitsenisku jäi pinnalliseksi, ja myyjä selvisi iskusta ompeleilla ja 10 päivän sairauslomalla. Lääkärinlausunnon mukaan puukotus olisi kuitenkin voinut johtaa huomattavasti vakavampiinkin vammoihin. 

Puukotetuksi tulleen vuorovastaavan mukaan tapahtuma vaikutti kuitenkin hänen turvallisuudentunteeseensa ja nukkumiseensa.

Yli kahden vuoden tuomio

Oikeus piti miehen toimintaa törkeänä ja huomioi erityisesti sen, että miehellä oli mahdollisuus luopua rikoksesta eli luovuttaa oluet takaisin myymälän edustajalle. Sen sijaan hän päätti puukottaa rikokseen puuttunutta työntekijää.

Vuonna 1991 syntynyt Lari Otto Elias Romppainen tuomittiin törkeästä ryöstöstä 2 vuoden 8 kuukauden vankeuteen. Mies määrättiin heti vangittavaksi.

Romppainenmäärättiin lisäksi maksamaan uhrille 2000 euroa kärsimyskorvauksia, 500 euroa kivusta ja särystä sekä 500 euroa pysyvästä kosmeettisesta haitasta eli polven arvesta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Nuoret kaljaryöstäjät kuvasivat tekonsa ja toinen nauroi päälle 2:52

Lue myös:

    Uusimmat