Mainos

Sähkökatkot jatkuvat useilla paikkakunnilla

Yön jälkeinen tilannearvio eilistä pahempi. Sähkökatkot voivat kestää useita päiviä.

Sähkö


Rajun myrskyn aiheuttamat sähköhäiriöt ovat osoittautuneet poikkeuksellisen vakaviksi. Erityisesti Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Uudellamaalla on syytä varautua pahimmillaan usean päivän sähköttömyyteen.

Rajun myrskyn aiheuttamia tuhoja kartoitettiin eilen helikoptereilla ja tilanne osoittautui paikoin erittäin vaikeaksi. Eilisillan ja yön aikana tehdyn tilannearvion pohjalta sähköttä on pitkälti toistakymmentätuhatta taloutta. Kokonaistilanne on eilen arvioitua huomattavasti pahempi. Helikopterikartoitukset jatkuvat tänään.

Eripuolilla Pirkanmaata, Kanta-Hämettä, Päijät-Hämettä ja Uuttamaata kaatuneet puut ovat pirstoneet pahoin sekä sähköjohtoja että muita sähköverkostorakenteita. Erityisesti rakenteitten korjaaminen vie aikaa. Sähköverkon vikaantuneet osat on pääosin saatu erotettua verkon vaurioitumattomista osista. Suurjännitteisten runkoverkkojen korjaus on vielä kesken. Haara- ja pienjänniteverkon vikatilanteet saattavat kestää päiviä jo pelkästään mittavien puuston raivaustöiden vuoksi. Tästä syystä kaikilla sähköttömillä alueilla kehotetaan varautumaan jopa useiden päivien sähköttömyyteen.

Seuraavilla paikkakunnilla on vikoja ja vaurioita erittäin runsaasti: Urjala, Tammela, Renko, Loppi, Karkkila, Hauho, Hattula, Kalvola, Janakkala, Lammi, Hämeenkoski, Nokia, Pinsiö, Kuru, Kangasala, Sahalahti, Juupajoki, Orivesi, Längelmäki, Luopioinen, Kuhmoinen, Padasjoki, Asikkala, Sysmä, Hartola.

Myrskyn jäljiltä on puita johdoilla ja johtoja maassa. Tällaisiin puihin tai johtoihin koskeminen on hengenvaarallista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.