Sähköä katumaasturin muotoisessa paketissa: Polestar julkaisi kuvan seuraavasta autostaan

Volvon sähköautobrändi Polestar on kertonut lisää tietoa tulevasta täyssähköisestä Polestar 3 -katumaasturistaan. Auto saa kuvan perusteella sporttisen coupemaisen muodon.

Vaikka Polestar 1 ja Polestar 2 valmistetaankin Kiinassa, tullaan tulevaa kolmosta valmistamaan Yhdysvalloissa.

Polestar ei tiedotteellaan vahvistanut käytännössä kuin sen, että Polestar 3:n rapakontakaisille markkinoille suunnatut autot valmistetaan Yhdysvalloissa. Se vältti vielä toistaiseksi visusti paljastamasta, missä muualla autoa tullaan valmistamaan ja myymään.

– Polestar 3 -autoa valmistetaan Amerikassa amerikkalaisille asiakkaillemme, toimitusjohtaja Thomas Ingenlath paljasti tiedotteessa.

MTV Uutiset lähestyi Polestarin Brent Ellisiä, joka vastaa merkin viestinnästä rapakon tällä puolella. Hänkään ei suostunut kertomaan tässä vaiheessa mitään sen enempää, vaikka Eurooppaan saapuvat autot valmistetaankin todennäköisesti Kiinassa.

– Yhdysvalloissa valmistetaan autoja Yhdysvaltain-markkinoille, Ellis tyytyi toteamaan.

Volvon tehdas avaa ovensa Polestarille

Jenkkeihin jäävät autot tullaan valmistamaan Volvon tuotantolaitoksessa Etelä-Carolinan Ridgevillessä. Samassa vuonna 2018 avatussa tehtaassa tehdään tällä hetkellä emomerkin S60-sedania. Polestar 3:n tuotannon aloittaminen on osa Volvon Ridgevillen-tehtaaseen tekemää noin sadan miljoonan euron lisäinvestointia.

– USA ei ole enää meille vientimarkkina, vaan kotimarkkina, Ingenlath jatkoi.

Polestar Precept ei jää pelkäksi visioksi 9:20
Polestar 3 tulee ottamaan vaikutteita tästä Precept-konseptista.

USA:n tärkeyttä Polestarille alleviivaa sekin, että yhtiön operatiivinen johtaja Dennis Nobelius kertoo samaisessa tiedotteessa, että Polestar 3:n valmistaminen Yhdysvalloissa yhdysvaltalaisille asiakkaille auttaa lyhentämään toimitusaikoja ja vähentämään ympäristövaikutuksia.

Amerikkalaisille ostajille päätös näkyy myös auton hinnassa, jota pystytään painamaan alas, kun autoja ei tarvitse kuljettaa toiselle puolelle maapalloa.

Polestar 3:n tuotannon odotetaan käynnistyvän vuonna 2022. Auto tulee kilpailemaan ostajista muun muassa Tesla Model X:n, Ford Mustang Mach-E:nAudi e-tronin sekä Jaguar I-Pacen kanssa. Auton toimintamatkaksi on lupailtu noin 480 kilometriä.

Lähteet: Polestar, MarketWatch

Lue myös:

    Uusimmat